Τι φοβούνται, αλήθεια, οι ηγεσίες ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ;

Η
 αλήθεια είναι πάντα απλή, συγκεκριμένη και επικίνδυνη για αυτούς που ευθύνονται και ωφελούνται από τα μεγάλα βάσανα που έχουν φορτώσει στο λαό, γι' αυτό και κάνουν ό,τι μπορούν για να του την κρύψουν.
Αυτό που δεν θέλουν, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ειδικά σε αυτές τις εκλογές, οι ηγεσίες των κομμάτων που διαγκωνίζονται για την κατάληψη της κυβερνητικής καρέκλας είναι το δυνάμωμα του ΚΚΕ και στο λαό και στη Βουλή.
Μήπως αυτό είναι υπερβολικό; Καθόλου!
Τα ηγετικά επιτελεία των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν ότι όσο πιο δυνατό αναδειχτεί το ΚΚΕ τόσο μεγαλύτερη θα είναι η δυσκολία τους να συνεχίσουν τα ίδια. Ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τις λαϊκές προσδοκίες είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, όποιος κι αν είναι από αυτούς στο κυβερνητικό τιμόνι, με όποιο «μείγμα» και ρύθμιση του χρέους επιδιώξει, εφόσον έχουν δεσμευτεί ότι θα πάνε προς στην ίδια κατεύθυνση, στον ίδιο στόχο. Έχουν δεσμευτεί και φανερά υμνώντας τα «μνημόνια διαρκείας» της ΕΕ, την κερδοφορία του «υγιούς κεφαλαίου» και κρυφά με συναντήσεις - συνεννοήσεις με ηγετικούς παράγοντες της ΕΕ και του ΔΝΤ και την αφρόκρεμα του μεγάλου κεφαλαίου.
Καταλαβαίνουν ότι όσο δυναμώνει το ΚΚΕ τόσο θα δυναμώνει και η πίεση για μέτρα ανακούφισης του λαού και των καταχρεωμένων νοικοκυριών, της προστασίας των ανέργων και των οικογενειών που υποφέρουν. Τόσο πιο πολύ θα φουντώνει η διεκδίκηση και η πάλη για αναπλήρωση των μεγάλων εργατικών - λαϊκών απωλειών
Όσο πιο δυνατό γίνει το ΚΚΕ, τόσο λιγότερο θα μπορούν να εξαπατούν το λαό. Να του δίνουν πίσω ένα μικρό και ταυτόχρονα να του παίρνουν δέκα μεγάλα. Να του κρύβουν ότι στα βασικά που αφορούν την κατεύθυνση της πολιτικής συμφωνούν και να παρουσιάζουν τις διαφορές τους, για το με ποιον τρόπο θα σώσουν και θα ενισχύσουν το ευρώ και την ΕΕ, ως τεράστιες! Να εμφανίζουν το συναγωνισμό τους, για το ποιος θα είναι πιο αποτελεσματικός για το κεφάλαιο, πως γίνεται για το καλό του λαού!
Μόνο με ΚΚΕ δυνατό κερδίζει ο λαός
Με δυνατό ΚΚΕ δεν θα έχουν την ευχέρεια να εκφοβίζουν τους εργαζόμενους ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να σκύβουν το κεφάλι στον ευρωμονόδρομο, στην κόλαση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, στις επεμβάσεις και τους πολέμους του ΝΑΤΟ. Και το ξέρουν!
Με δυνατό ΚΚΕ δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν στο λαό και τη νεολαία την ανέχεια. Δεν θα καταφέρουν να τους κάνουν να παραιτηθούν από τη δυνατότητα που έχουν να ζήσουν πολύ καλύτερα.
Γνωρίζουν καλά ότι το ισχυρό ΚΚΕ αποτελεί το βασικό παράγοντα που τροφοδοτεί την αγωνιστική αισιοδοξία και χειραφέτηση για να υψώσει ο λαός το ανάστημά του, με τη συμμαχία του και την αντεπίθεσή του και να τα ανατρέψει όλα. Να γίνει αυτός κυρίαρχος και ιδιοκτήτης της παραγωγικής μηχανής και με τα δικά του χέρια να δημιουργήσει την ευημερία του.
Γιατί το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι. Δεν εξαγοράζεται με κυβερνητικά αξιώματα. Δεν φοβάται. Έχει γνώση, αντοχή και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη, στο λαό. Έχει βγάλει συμπεράσματα από τη μεγαλειώδη ιστορική διαδρομή αξεπέραστης προσφοράς, αγώνων και θυσιών.
Έτσι παίρνουν την «ευλογία»!
Επιπλέον η συμβολή τους στην αποτροπή του δυναμώματος του ΚΚΕ αποτελεί βασικό κριτήριο για να λάβουν τα κόμματα που επιδιώκουν τον πρώτο ρόλο στο πολιτικό σύστημα και την απαραίτητη «ευλογία» από τα ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου. Μήπως χρειάζονται αποδείξεις και γι' αυτό;
Να θυμίσουμε μόνο τα πρόσφατα.
Το 2008-2009 δεν ήταν που το ΠΑΣΟΚ πριν γίνει κυβέρνηση, πρωταγωνιστούσε, με σύμμαχο τον προπομπό των ναζιστών Καρατζαφέρη, στις αντιΚΚΕ βρωμιές και προβοκάτσιες;
Δεν ήταν η ΝΔ αυτή που πήρε την αντιΚΚΕ σκυτάλη το 2011, όταν το έπαιζε ακόμα αντιμνημονιακή, που συκοφαντούσε το ΚΚΕ ότι με τις απεργίες «κλείνει τα εργοστάσια», «διώχνει τον τουρισμό»;
Προκειμένου να ανακόψουν την άνοδο του ΚΚΕ και τη ριζοσπαστικοποίηση, δεν πριμοδότησαν και στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012 ΜΜΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες, στελέχη και συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ;
Μια μεγάλη απάτη που αποσκοπούσε στο να κλείσει το δρόμο προς το ΚΚΕ και τη λαϊκή χειραφέτηση δεν ήταν η ύπουλη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν για συνεργασία προκειμένου «να ακυρώσουμε τα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις» μέσα στην ΕΕ και χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια; Πού είναι τώρα αυτό το σύνθημα;
Είδαμε τι έφερε η εκλογική αποδυνάμωση του ΚΚΕ το 2012, μούδιασμα και απογοήτευση, όχι στο ΚΚΕ, αλλά στο πιο μάχιμο και αγωνιστικό τμήμα του λαού και της νεολαίας.
Η παγίδα είναι κρυμμένη
Αυτή την πρώτη τους επιδίωξη προσπαθούν να την κρύψουν με τον «άγριο» τσακωμό τους για την καρέκλα οι ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Η παγίδα τους είναι καλά συγκαλυμμένη, οι δαγκάνες της ή δεν φαίνονται ή έχουν επάνω τους «τυράκι». Οι ρόλοι είναι καλά μοιρασμένοι.
Μια κύρια προπαγανδιστική γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ είναι να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πράγματα που δεν είναι και δεν λέει. Ότι δήθεν είναι αποφασισμένοι αριστεροί - κομμουνιστές και ότι τα προσκυνήματά του και οι υποσχέσεις στο σύστημα δεν είναι ειλικρινή, επαρκή κλπ.!
Από την άλλη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καβάλα πάνω στα γνωστά ιδεολογήματα και τεχνάσματα «να φύγουν αυτοί και ίσως κάτι να γίνει» κ.ά., κρατώντας ψηλά και περήφανα τη σημαία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, έχει το θράσος να ζητά τη στήριξη ή ανοχή από το ΚΚΕ. Να εμφανίζει την εξαπάτηση του λαού για τις κυβερνητικές καρέκλες ως καθήκον και χρέος αριστερό!
Σημαντικό ρόλο σε αυτό το άθλιο παιχνίδι έχουν και οι δήθεν αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν τις συνεχείς κωλοτούμπες και τα μεγάλα του ψέματα με άλλα ψέματα και με υποκρισία.
Μας λένε ή ότι δεν είδατε, δεν ακούσατε, δεν καταλάβατε καλά ή έτσι είναι, τα γύρισε η ηγεσία, αλλά θα την επαναφέρουν στο σωστό δρόμο! Κραγμένος αριστερός ΠΑΣΟΚισμός σε όλο του το μεγαλείο που δικαιολογούσε πάντα τα αντιλαϊκά μέτρα και τις ψεύτικες υποσχέσεις.
Μπρος σε αυτή την κατάσταση, σε αυτές τις εκλογές όλοι αυτοί που νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, αγωνιστές, όλοι αυτοί που νοιάζονται για το παρόν και το μέλλον του εργατικού - λαϊκού κινήματος είναι αδιανόητο να ξεγελαστούν ή να λιποψυχήσουν.
Με όλα αυτά που έχουν γίνει και γίνονται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων τώρα χρειάζεται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα.
Όλοι αυτοί που καταλαβαίνουν τι κρίνεται, έχουν χρέος να σταθούν δίπλα στο ΚΚΕ. Όχι μόνο να το ψηφίσουν, μα και να δώσουν μαζί του τη μάχη για να δυναμώσει τώρα και εκλογικά.
Στο δίλημμα νέα εξαπάτηση και απογοήτευση του λαού ή μάχη για τη χειραφέτησή του, ο κάθε αγωνιστής, ο κάθε προβληματιζόμενος άνθρωπος που ενδιαφέρεται να ζήσει ο λαός μας καλύτερα, μια απάντηση μπορεί να δώσει: Τώρα ψηφίζουμε δυνατό ΚΚΕ, αυτό θα μετρήσει για το λαό την επομένη των εκλογών. Εδώ είναι η ελπίδα, η δύναμή μας, το όραμά μας, το δίκιο μας, οι αγώνες μας, η νίκη μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις