Κανείς συμβιβασμός με τα ψίχουλα!

Η
 αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ γίνεται για το «κόστος» της διαχείρισης της ακραίας φτώχειας στην οποία καταδικάζει το σύστημα ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων. Ομως, η κάλυψη των απωλειών της περιόδου της κρίσης, πολύ περισσότερο η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, είναι έξω από το πεδίο της αντιπαράθεσης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.

Η λογική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των αντοχών της οικονομίας είναι ενσωματωμένη στην αστική στρατηγική. Ο κρατικός προϋπολογισμός έχει ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των επενδύσεων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, την κάλυψη εξόδων αναγκαίων για την προστασία της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κάλυψη των απωλειών των εργαζομένων την περίοδο της κρίσης δεν έχει καμία θέση, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το στόχο της ανάκαμψης της καπιταλιστικής οικονομίας. Γι' αυτό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται μόνο για τα ψίχουλα που καλούνται όχι να αντιμετωπίσουν την ακραία φτώχεια, αλλά απλώς να την κουκουλώσουν, να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους, τα τμήματα του λαού που βρίσκονται σε αυτήν την κατάσταση.

Ομως, η ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων δεν μπορεί να κοστολογηθεί, δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Πολύ περισσότερο δεν μπορούν να κοστολογηθούν οι σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες που μένουν ανικανοποίητες, την ίδια στιγμή μάλιστα που οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που παράγουν όλο τον πλούτο.

″Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα. Κριτήριο της στάσης και της πάλης του λαού πρέπει να είναι οι σύγχρονες ανάγκες του ίδιου και των παιδιών του. Κριτήριο πρέπει να είναι και οι τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρουν η τεχνολογία, η επιστήμη, οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, για να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες, αν όλα αυτά μπουν στην υπηρεσία του λαού″.

Το παραπάνω απόσπασμα που περιέχεται στο Κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Γενάρη πρέπει να είναι οδηγός για τους εργαζόμενους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις