Τόσο "αριστερά"

Όσο ξεδιπλώνεται η ατζέντα της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, τόσο αντιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι σε ποιους απευθύνεται το «πήδημα» στο οποίο αναφέρθηκε ο αρχηγός του.

Τόσο «αριστερά».

- Η παραμονή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι αδιαπραγμάτευτα. Θα τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

- Δεσμεύεται στο κεφάλαιο (φαρμακοβιομήχανοι, επιχειρηματίες του τουρισμού, βιομήχανοι στις ενεργοβόρες επιχειρήσεις), ότι θα υπηρετήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, όπου βρεθεί και όπου σταθεί μέσα και έξω από τη χώρα.

- Τα μνημόνια και τη δανεική σύμβαση δεν θα τα καταργήσει, όπως έλεγε, αλλά θα τα επαναδιαπραγματευτεί με βάσει το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ. Δηλαδή θα οδηγηθεί σε μια νέα συμφωνία, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο.

- Δεν έχει στόχο να αυξήσει τους συντελεστές φορολογίας των επιχειρήσεων από το 26% που είναι σήμερα. Δεν έχει κανένα σκοπό να φορολογήσει τα κεφαλαιακά κέρδη των εφοπλιστών.

- Τα όσα έχασαν οι εργαζόμενοι στην κρίση δεν θα τα φέρει πίσω. Καμιά παροχή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 800 - 900 ευρώ.

- Ο συνταξιούχος των 300 ευρώ θα φτάσει τα 325 ευρώ, μετά την 13η σύνταξη που θα του δώσει η «αριστερή» κυβέρνηση.

- Δεν μπορει να καταργήσει τον ΦΠΑ.

-Θα τηρήσει τη δημοσιονομική σταθερότητα και θα παραμείνει πιστός στους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δηλαδή και άλλο ψαλίδισμα στις δαπάνες για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κ.α.

Αυτά είναι λίγα μόνο, από τα όσα τεκμηριώνουν την αριστεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς τσίπα, στο όνομα της «αριστεράς» από τη μία ζητάει την ψήφο των εκατομμυρίων ανέργων, φτωχών και εξαθλιωμένων, λέγοντας τους ότι «θα κάνουμε όσα μπορούμε, όχι αυτά που θέλουμε» με άλλα λόγια το γνωστό «παραλάβαμε καμένη γη», ενώ τις ελάχιστες παροχές, τα ψίχουλα που τους υπόσχεται είναι υπό την αίρεση της εξέλιξης που θα έχουν οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το χρέος, και από την άλλη ζητάει τη στήριξη ή την ανοχή του ΚΚΕ.

Επειδή οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται» και επειδή η επόμενη μέρα είναι κρίσιμο ζήτημα, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ είναι η μόνη σίγουρη επιλογή, η μόνη ελπίδα για το λαό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις