Καμιά αυταπάτη!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και άλλα στελέχη του, έχουν δηλώσει κατ’ επανάληψη πως η θέση της χώρας εντός της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ είναι «αδιαπραγμάτευτη», πως οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν και δεν θα γίνουν «μονομερείς ενέργειες.
Δίνοντας «εξετάσεις» στο σύστημα για την αφοσίωση του, ταυτόχρονα κρύβει απ’ το λαό πως τα Μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα που τον ματώνουν, είναι στον πυρήνα της στρατηγικής της ΕΕ. Η επιτήρηση, η εποπτεία είναι βασική αρχή της ΕΕ. Με μια κουβέντα δηλαδή Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει Μνημόνια διαρκείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσει το λαό, δε βγάζει άχνα για όλα αυτά και παρουσιάζει τα Μνημόνια λίγο - πολύ ως ελληνική «πρωτοτυπία», προϊόν «υποταγής» στην πολιτική της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α. Μέρκελ. Υπόσχεται πως εντός αυτού του πλαισίου, με «δυναμική επαναδιαπραγμάτευση» θα ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό.
Σε κάθε περίπτωση, η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι λαοί σε όλες της χώρες της ΕΕ διαψεύδουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ότι εντός αυτού του πλαισίου, δεν μπορεί να προκύψει λύση υπέρ του εργαζόμενου λαού, ομολογούσε και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Αυτά βέβαια πριν θέσει υποψηφιότητα και ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ απ’ την πλευρά εκείνη της αστικής πολιτικής -και τμημάτων του κεφαλαίου- που επιθυμεί έξοδο της χώρας απ’ την Ευρωζώνη και επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Έτσι, έγραφε π.χ. στην «Αυγή» στις 7-4-13: «Οι λύσεις που μπορούν να αναζητηθούν στο πλαίσιο της Ευρωζώνης είναι λύσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και μόνο. Λύση υπέρ των εργατικών και των λαϊκών στρωμάτων της Ελλάδας είναι παντελώς ανέφικτη. Επιπλέον βλέπουμε ότι ακόμα και η θέση περί αναδιαπραγμάτευσης είναι ανέφικτη.»
Λαλίστατος και αρκετά αποκαλυπτικός, ήταν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και για το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το κυβερνητικό δηλαδή πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «Newpost» (18-9-14) δήλωνε πως «άρση της λιτότητας με επιδίωξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών δυστυχώς δε γίνεται» και συμπλήρωνε σ’ άλλη συνέντευξη στην «Αυγή» (13-10-14): «το πρόγραμμα [σ. σ. της Θεσσαλονίκης] κάνει λόγο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, οι οποίοι όμως συνιστούν συστατικό στοιχείο της πολιτικής της λιτότητας. Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τη λιτότητα με προϋπολογισμούς που την ενέχουν».
Ο κ. Λαπαβίτσας, σήμερα βέβαια δεν ασκεί ανοιχτά τουλάχιστον αυτή την κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχεται βέβαια -π.χ. σε πρόσφατη συνέντευξη στο «Mega» αλλά και σε άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» πως τίποτε το «ριζοσπαστικό» δεν περιέχεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Το «έργο» βέβαια με τις δήθεν «φωνές κριτικής» το έχουμε ζήσει στο παρελθόν και με το ΠΑΣΟΚ, οπότε κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να πέσει στη λούμπα. Το ερώτημα βέβαια, είναι προφανές. Ο κ. Λαπαβίτσας πότε έλεγε αλήθεια; Όταν έλεγε πως «στο πλαίσιο της Ευρωζώνης είναι λύσεις που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και μόνο» ή σήμερα που υποστηρίζει πως «η ελπίδα έρχεται;»
Οι εργαζόμενοι, οι νέοι να μην ξεγελαστούν. Αυτό που χρειάζεται είναι την επόμενη μέρα ισχυρό ΚΚΕ που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση της πάλης του λαού, που θα ανοίξει το δρόμο για την απαλλαγή από τα μνημόνια διαρκείας, με αποδέσμευση από την ΕΕ, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις