Τα διαρκή μνημόνια της ΕΕ και η κοροϊδία της εξόδου από το μνημόνιο

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν ότι και μετά το τέλος των μνημονίων με τη σημερινή μορφή τους και με την όποια καπιταλιστική ανάκαμψη, στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων, ο εργαζόμενος λαός στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ θα εξακολουθήσει να στενάζει κάτω από τα διαρκή μνημόνια της ΕΕ, χωρίς ημερομηνία λήξης.
Τι λένε τα στοιχεία
Με τον Κανονισμό 1176 της ΕΕ του 2011 «σχετικά με την πρόληψη και τη διόρθωση των υπερβολικών μακροοικονομικών ανισορροπιών», η Επιτροπή και το Συμβούλιο καταρτίζουν και υπογράφουν μνημόνια - προγράμματα με εκείνα τα κράτη - μέλη που κρίνουν ότι παρουσιάζουν «μακροοικονομικές ανισορροπίες», ακόμη και εάν πληρούν τα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας (3% δημοσιονομικό έλλειμμα, και χρέος 60% του ΑΕΠ). Οι βασικότεροι δείκτες που δείχνουν «μακροοικονομικές ανισορροπίες» κάποιου κράτους - μέλους αφορούν το ύψος των μισθών. Αναφέρεται επίσης στον ίδιο κανονισμό: «(...) Κάθε κράτος - μέλος έναντι του οποίου κινείται διαδικασία υπερβολικών ανισορροπιών υποβάλλει σχέδιο διορθωτικών ενεργειών (...) Τηρεί τις ευρείες κατευθυντήριες γραμμές των οικονομικών πολιτικών και τις κατευθυντήριες γραμμές για την απασχόληση».
Οι κατευθυντήριες γραμμές των οικονομικών πολιτικών και απασχόλησης της ΕΕ μιλάνε από μόνες τους. Σύμφωνα με τη Σύσταση του Συμβουλίου της 13ης Ιούλη 2010, «σχετικά με τους γενικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικών των κρατών - μελών και της Ενωσης» και την Απόφαση του Συμβουλίου της 21ης Οκτώβρη 2010 «σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές απασχόλησης των κρατών μελών»: «(...) η κατάλληλη διαμόρφωση των μισθών στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να θεωρείται ως σημαντική ένδειξη που θα διασφαλίζει τη συγκράτηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και θα συνάδει με την ανάγκη βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας (...) Θα πρέπει επίσης να επιδιώξουν τη μείωση του κόστους εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις όσον αφορά την παραγωγικότητα σε περιφερειακό, τομεακό και εταιρικό επίπεδο και να ενισχύσουν τον ανταγωνισμό στις αγορές προϊόντων (...) Τα κράτη - μέλη θα πρέπει να ενσωματώσουν τις αρχές της ευελιξίας με ασφάλεια (...) Για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα (...)Πρέπει να προωθηθεί η παράταση του επαγγελματικού βίου (...)».
Αυτή είναι η αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που στρατηγικά συμπλέουν στην υποταγή του λαού στη λυκοσυμμαχία του κεφαλαίου.
Η αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται ενιαία
Η αντιλαϊκή λαίλαπα δεν αποτελεί ελληνικό φαινόμενο. Αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου, που χρονολογείται από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ που ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ο πολιτικός πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΝ. Πρόκειται για ενιαία στρατηγική, τη Στρατηγική «Ευρώπη 2020», που προωθείται μεενιαίο σχέδιο σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ. Η Στρατηγική αυτή οριοθετεί το αντιλαϊκό πλαίσιο πάνω στο οποίο εφαρμόζονται μέτρα και ευρωενωσιακοί νόμοι, που επιβάλλονται σε κάθε κράτος - μέλος. Η ΕΕ προωθεί μάλιστα και την «ενδιάμεση αναθεώρηση» της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020», στη Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη του 2015, καθώς και την αναθεώρηση της λεγόμενης «ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης», προαναγγέλλοντας ακόμη πιο σκληρά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.
Να γιατί αποτελεί απροκάλυπτη κοροϊδία του λαού και η στάση της ΝΔ που μιλά για επερχόμενη «έξοδο από το τούνελ» αλλά και η δήθεν «σκληρή διαπραγμάτευση» που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, εντός της ΕΕ. Μήπως θα διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ την εφαρμογή των μνημονίων διαρκείας, που αποτελούν νόμους της ΕΕ; Μήπως θα καταγγείλει το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο», που επιβάλλει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς ή το «Σύμφωνο για το ευρώ +» που επιβάλλει μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στο διηνεκές;
Να τι απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa», στις 6-1-2015: «(..) Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τάσσεται κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είμαστε εχθροί της λιτότητας και είμαστε, συγχρόνως, μια ευρωπαϊκού προσανατολισμού αριστερή πολιτική δύναμη (...) Αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση οι πιθανότητες να βγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι μηδενικές (...) Πρέπει να σταματήσει να εφαρμόζεται η αποκλειστική συνταγή της λιτότητας, πρέπει να βελτιωθεί η οικονομία, επιστρέφοντας στις αξίες συνοχής και αλληλεγγύης οι οποίες βρίσκονται μέσα στις Συνθήκες αλλά όχι στις πολιτικές, υπερβολικά φιλελεύθερες, οι οποίες έχουν ταχθεί μόνο στην εξυπηρέτηση του γερμανικού συμφέροντος».
Τσιμουδιά για τη σιδερένια νομοθεσία της ΕΕ και τους μηχανισμούς της, που συνθλίβουν τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με κάθε θυσία μέσα στην ΕΕ απαντάει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μέσα στην ΕΕ σημαίνει συμμόρφωση με όλο το αντιλαϊκό της οπλοστάσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υπόσχεται στο λαό ότι θα εφαρμόσει όλη την αντιλαϊκή ευρωενωσιακή νομοθεσία, αλλά εξαπατά το λαό για τις αρχές και αξίες της ΕΕ, που τις προβάλλει ως δήθεν φιλολαϊκές. Οι ευρωβουλευτές του έχουν κάνει ευαγγέλιο το «Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων» και τις Συνθήκες της ΕΕ και βομβαρδίζουν την Κομισιόν με Ερωτήσεις γιατί δεν εφαρμόζονται η δήθεν καλή νομοθεσία της ΕΕ και οι ευρωενωσιακές Συνθήκες στην Ελλάδα. Πρόσφατα μάλιστα έκαναν Ερώτηση στην Κομισιόν για τις αλλαγές που θέλει να κάνει η συγκυβέρνηση στο συνδικαλιστικό νόμο, επικαλούμενοι ότι δήθεν αυτές αντιβαίνουν στο «Χάρτη» της ΕΕ, τη στιγμή που αυτός αναγνωρίζει ρητά στους εργοδότες το δικαίωμα στην ανταπεργία (λοκ άουτ)!
Μόνο το ΚΚΕ αποκαλύπτει την αλήθεια
Ο εργαζόμενος λαός που έχει ματώσει από την αντιλαϊκή λαίλαπα θα εξακολουθήσει να πληρώνει ακριβά και την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, με όποια κυβέρνηση και μείγμα αστικής διαχείρισης, είτε πρόκειται για κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κορμό τη ΝΔ. Γιατί και οι δύο τον θέλουν μαντρωμένο στον ευρωμονόδρομο για να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, η ενίσχυσή του παντού, μπορεί να δώσει δύναμη στο λαό. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις απέναντι στην πλουτοκρατία και τις ενώσεις της. Αποκαλύπτει την αλήθεια για την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, αγωνίζεται να συγκροτηθεί και να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία για να αποσπάσει κατακτήσεις, να φέρει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική. Για να βάλει τέλος στην κυριαρχία των μονοπωλίων, να λυτρώσει τους εργαζόμενους από τα δεσμά της ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και το λαό κυρίαρχο στην εξουσία.
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις