Κόντρα σε θεούς και δαίμονες...

gallery thumbnail
Δεν ήταν και μικρός ο θλιβερός θίασος που στήθηκε ενάντια στους αγρότες την προηγούμενη βδομάδα και που είχε περίπου ως εξής:
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το μαστίγιο της καταστολής στο ένα χέρι και με τη μάσκα του ψευτοδιαλόγου (για το αν οι φτωχοί αγρότες θα στηθούν στα 10 ή στα 11 βήματα για την εκτέλεση) στο άλλο.
Τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, με το γνωστό παραμυθάκι περί ανίκανων διαχειριστών της αντιλαϊκής πολιτικής και με εκκλήσεις για "κίνημα εντός των ορίων" της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Οι ναζί της Χρυσής Αυγής με τα εγχειρίδια του Γκέμπελς ανά χείρας, να κάνουν μαθήματα αντικομμουνιστικού "αγροτοπατερισμού" και προβοκάτσιας, συκοφαντώντας όσους αγρότες συνδικαλιστές εκφράζουν τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτών.
Τα αστικά ΜΜΕ, με ολίγον "ένταση" και προβοκάτσια, ολίγον τσάι και συμπάθεια, με μαθηματάκια "κοινωνικού αυτοματισμού" και πολλή αγωνία για την "κοινωνική ειρήνη" στην αντιλαϊκή σφαγή.
Και όλος αυτός ο θλιβερός θίασος μαζί και με μοιρασμένους ρόλους δεν μπόρεσε να εμποδίσει τη μεγαλειώδη κινητοποίηση και να κάμψει το δίκαιο αγώνα εργατών και αγροτών, που έδωσαν τη δική τους απάντηση στους δρόμους της Αθήνας.
Δεν το λες και λίγο...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις