Η κυβέρνηση ... απέναντι στις κινητοποιήσεις

gallery thumbnail
"Αυτό που ονομάζουμε "η κοινωνία στους δρόμους" δεν το εκλαμβάνουμε ότι η κοινωνία είναι απέναντι στην κυβέρνηση" δήλωσε χτες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης. Πάνω - κάτω τον ίδιο ισχυρισμό πρόβαλλαν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ (Γεροβασίλη, Ρήγας κ.ά.). Μπορούν φυσικά να εκλαμβάνουν όπως θέλουν την "κοινωνία στους δρόμους", μπορούν ακόμα και να παριστάνουν ότι βρέχει όταν τους φτύνουν. Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνησή τους είναι απέναντι στο λαό, γι' αυτό και συκοφαντούν τους αγώνες του. Ο Γ. Δραγασάκης άφησε να εννοηθεί ότι τις κινητοποιήσεις υποκινεί το "μεγάλο κεφάλαιο", επειδή η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει "μια διαδικασία επανακαθορισμού των όρων δράσης του", ισχυρισμός που είχε και την ανάγνωση της κατηγορίας σε βάρος όσων αντιδρούν, ότι υπονομεύουν τάχα αυτή την προσπάθεια της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναμασούσε εκ νέου τα περί επαγγελματιών συνδικαλιστών της δεξιάς και ακροδεξιών στοιχείων...
Το ότι εχθρεύονται τους αγώνες του λαού, που άλλωστε υποκινούν με την πολιτική τους, προκύπτει κι απ' το στόχο που έκαναν αμφότεροι καθαρό: Να τους χειραγωγήσουν. "Είναι δική μας ευθύνη, αλλά και όλων μας, να διαμορφώσουμε ένα δημοκρατικό πλαίσιο όπου αυτή η κοινωνία θα μπορεί να συζητά, να συμφωνεί και να διαφωνεί. Ενα πλαίσιο ευρύτερης συναίνεσης" δήλωσε ο Δραγασάκης κι από κοντά η Γεροβασίλη: "Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη - και να είναι όλοι βέβαιοι πως θα το πράξει - να μην αφήσει τις διαδηλώσεις να γίνουν στείρα αντιπολιτευτική εκτόνωση. Αλλά να ενσωματώσει τις υγιείς φωνές".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις