Γενική απεργία - ΟΛΟΙ στους δρόμους με το ΠΑΜΕ!

gallery thumbnail
Με αίτημα αιχμής να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα στήνουν σήμερα Πέμπτη απεργιακό μπλόκο στην αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των συμμάχων της, με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και στα απεργιακά συλλαλητήρια που θα γίνουν με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ σε περισσότερες από 70 πόλεις σε όλη τη χώρα.
Τα αγροτικά μπλόκα που παλεύουν με το πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ταξικού εργατικού κινήματος, ενώ και η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να συμπορευτούν στα απεργιακά συλλαλητήρια με τους εργάτες.
Μαζική αναμένεται η συμμετοχή και της νεολαίας, των μαθητών, των φοιτητών και των σπουδαστών, αλλά και των γυναικών, μέσα από τους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ.
Τέλος, ξεχωριστό κάλεσμα απευθύνει το ΠΑΜΕ σε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες να πυκνώσουν τις γραμμές των απεργιακών συγκεντρώσεων. Δίπλα στα εκατοντάδες σωματεία των εργαζομένων, τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν αποφασίσει επίσης 82 σωματεία και ενώσεις συνταξιούχων, 82 Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών, 56 ενώσεις και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, 60 Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι.
Από το ξημέρωμα έχει ξεκινήσει και η μάχη της περιφρούρησης από τα ταξικά συνδικάτα, ώστε περισσότεροι εργαζόμενοι να μπουν στην απεργία, να σταματήσει η παραγωγή σε περισσότερους χώρους δουλειάς.
Η επιτυχία της κινητοποίησης και των απεργιακών συγκεντρώσεων να αποτελέσει πραγματική αφετηρία για αποφασιστική συνέχεια και κλιμάκωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις