Οι στρατηγικές επιλογές του ΣΕΒ ... και τα εργατικά συμφέροντα

Στη Ρίγα της Λετονίας δεν βρέθηκαν μόνο οι υπουργοί Οικονομικών της λυκοσυμμαχίας. Σύνοδο Κορυφής είχαν και οι πρόεδροι των βιομηχάνων του κάθε κράτους - μέλους, που συναπαρτίζουν την BUSINESSEUROPE, η ηγεσία δηλαδή των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, όπως μαθαίνουμε και από σχετικό δελτίο του ΣΕΒ.
Μιλώντας στη συνάντηση των κεφαλαιοκρατών της ΕΕ, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, «τόνισε ότι για τον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο το μέλλον μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με μια ισχυρή και δυνατή Ευρώπη»! Μάλιστα, «εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η χώρα μας έχει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις για να γίνει "η Φλόριδα και η Καλιφόρνια μαζί της ευρωπαϊκής ηπείρου", αξιοποιώντας το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό της και την προικισμένη γεωγραφική της θέση».
Το ότι το μέλλον του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας είναι δεμένο με την ΕΕ, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Αλλωστε, από το 1980 και την είσοδό μας στην ΕΟΚ, αυτό «το μέλλον» ζει ο λαός μας και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Αποδείχτηκε, δηλαδή, αυτό για το οποίο προειδοποιούσε το ΚΚΕ: Οτι είναι ο λάκκος των λεόντων, στον οποίο ρίχτηκαν βορά τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Οσο για το ότι η Ελλάδα θα γίνει «η Φλόριδα και η Καλιφόρνια μαζί της ευρωπαϊκής ηπείρου», αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της, είναι φανερό ότι όταν οι καπιταλιστές μιλάνε για «αξιοποίηση» εννοούν ακόμα πιο σκληρή εκμετάλλευση των εργατών.
Οι παράδεισοι που πουλάνε προϋποθέτουν το ξεζούμισμα της εργατικής τάξης, γεγονός το οποίο αποκρύβουν επιμελώς. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί για το λαό μας είναι αν μετά από 35 χρόνια «ευρωπαϊκής εμπειρίας» σε μια Ενωση που έγινε και λειτουργεί για τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, μπορούν να βρουν θέση τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις