ΣΥΡΙΖΑ: Σπέρνει αυταπάτες, ενώ ο λαός βιώνει θύελλα


Με διθυράμβους υποδέχτηκε την απόφαση της Κυπριακής Βουλής η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκοντας την ευκαιρία να καλλιεργήσει αυταπάτες, αλλά και εφησυχασμό στους λαούς και των δύο χωρών. Σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «περήφανο "όχι" του κυπριακού κοινοβουλίου», που δείχνει τάχα «τον πραγματικό δρόμο της διαπραγμάτευσης καθώς και το ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι», διαγράφοντας έτσι μονοκονδυλιά το μονόδρομο της βαθιά αντιλαϊκής στρατηγικής της ΕΕ που επιφυλάσσει διαρκώς νέα δεινά για τους λαούς.

Δεν παρέλειψε να αξιοποιήσει τις εξελίξεις στην Κύπρο και για τη συντήρηση του καυγά με την κυβέρνηση, αναφέροντας πως αυτή μένει έκθετη καθώς δεν αξιοποίησε διαπραγματευτικές δυνατότητες που τάχα υπάρχουν στο πλαίσιο της ΕΕ. Επανέφερε, δε, την πρόταση για συμμαχία των χωρών του Νότου, συσκοτίζοντας πως ο χαρακτήρας της ΕΕ δεν καθορίζεται από το ποιες χώρες επικρατούν, αλλά απ' το γεγονός ότι αυτές είναι καπιταλιστικές και προωθούν απ' την όποια θέση τους τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Π. Σκουρλέτης σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, απογειώνοντας αυτές τις αυταπάτες, ισχυρίστηκε πως τα προγράμματα λιτότητας σε Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, αλλά και τα όσα συμβαίνουν στην Κύπρο αποτελούν εκφράσεις μιας αδιέξοδης πολιτικής που επιβάλλει η Γερμανία, αίροντας τις ευθύνες των κυβερνήσεων των χωρών αυτών που ως πολιτικοί εκπρόσωποι των μονοπωλίων έχουν συμφωνήσει σε ένα προς ένα τα αντιλαϊκά μέτρα.

Φέρνοντας στα μέτρα τους την πραγματικότητα που θέλει άγρια μέτρα να προωθούνται και σε βάρος του κυπριακού λαού, πρόσθεσε ότι «το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι μπορείς να λες "όχι" και να μην σταματάει η χρηματοδότηση ή να κινδυνεύει η συμμετοχή στο ευρώ (...) βλέπω ότι δεν χρεοκόπησε η Κύπρος. Ίσα - ίσα. Πάει για μία λύση, η οποία σε κάθε περίπτωση θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη»!

Θέτοντας τη διαπραγμάτευση σαν αυτοσκοπό, πέρα κι έξω απ' τη σκοπιά απ' την οποία αυτή διεξάγεται που πάντως δεν είναι των λαϊκών συμφερόντων, ο Π. Σκουρλέτης αντιπαρήλθε την επισήμανση του δημοσιογράφου ότι ακόμα η ΕΕ δεν έχει πει τίποτα, αλλά είναι σαν να κλείνει την πόρτα, λέγοντας: «Ναι, όμως έχουμε μπει σε μια διαπραγμάτευση. Εμείς δεν μπήκαμε ποτέ»! Άλλωστε, προσδιορίζοντας το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε σαφές ότι δεν άπτεται της αποκατάστασης λαϊκών δικαιωμάτων ή της υπεράσπισης όσων έχουν απομείνει, αλλά στο να θεσπιστούν κανόνες «πρώτα και κύρια απέναντι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα»...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις