Ξεσηκωμός: Παίρνουν την μπουκιά από το στόμα των παιδιών μας


Διευθύντρια σχολείου των Τρικάλων έφερε στη δημοσιότητα την περίπτωση ενός 6χρονου παιδιού που «μετά από απουσία πολλών ημερών εμφανίστηκε στο Νηπιαγωγείο σε άθλια κατάσταση. Αδυνατισμένο, καχεκτικό, με τρέμουλο σε όλο του το σώμα. Οι γονείς αυτού του μικρού παιδιού είναι άνεργοι. Ζουν σε μια τρώγλη. Τους λείπει ακόμη και το ψωμί. Κυριολεκτικά πεινούν. Το διαπίστωσα και η ίδια μετά από επίσκεψη στο σπίτι τους. Όμως δεν είναι μόνο αυτό το παιδί που υποσιτίζεται...».

Η είδηση έρχεται ταυτόχρονα με τα μέτρα σφαγιασμού που προετοιμάζουν σε βάρος του λαού η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ και μάλιστα με την καταφανή κοροϊδία ότι η κυβέρνηση αντιδρά και διαπραγματεύεται σκληρά στις απαιτήσεις της τρόικας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη και εν μέσω μαύρου καπνού, βρισκόταν η διαδικασία για την εκλογή του νέου Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, από τους 115 καρδινάλιους και στη σκιά του χορού εκατομμυρίων για σκάνδαλα παιδεραστίας.

Η πρωτοφανής σε αγριότητα επίθεση που δέχονται ολόκληρος ο λαός, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα κάνει προφανές πόσο επείγουσα είναι η οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της πολιτικής που βυθίζει στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, που σκελετώνει από την πείνα παιδιά.

Μόνο ο οργανωμένος αγώνας, η λαϊκή αλληλεγγύη μπορεί να φροντίσει άμεσα τις βυθισμένες στη φτώχεια και την εξαθλίωση οικογένειες. Αυτή η κατάσταση δείχνει την ανάγκη ο λαός να κάνει κουμάντο στον τόπο μας για να μην παίρνουν την μπουκιά από το στόμα των παιδιών μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις