Οι επιχειρήσεις στο απυρόβλητο

«Η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ, σε συνδυασμό με τη φορολογική μεταρρύθμιση θα έχει σημαντικά αποτελέσματα. Θα φτιάξουμε ένα περιβάλλον στο οποίο να μην έχει συμφέρον ο εργαζόμενος να αποδέχεται τη "μαύρη" εργασία», είπε ο Γ. Μηλιός βουλευτής και ένας από τους αρμοδίους για την οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο «Μάτριξ 24».

Δηλαδή οι εργαζόμενοι από συμφέρον αποδέχονται τη «μαύρη» εργασία; Και το ΣΕΠΕ θα ενισχυθεί όχι για να ελέγχει τις μεγάλες επιχειρήσεις που επιβάλλουν «μαύρη» εργασία, αλλά για να ελέγχει τους εργαζόμενους που την αποδέχονται ευχαρίστως, αν δεν την επιδιώκουν κιόλας, σύμφωνα με τον Γ. Μηλιό...

Κάθε σχόλιο εδώ περισσεύει. Οπως άλλωστε και η υποκρισία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Που καμώνεται ότι δεν γνωρίζει τι καθεστώς επικρατεί στους χώρους δουλειάς. Τίποτα δεν άκουσε για το όργιο εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας που στερεί από τους εργάτες ακόμα κι αυτά τα λίγα διακαιώματα που τους απέμειναν. Εκεί όμως είναι άβατο. Εκεί δεν περνάει ο λόγος καμιάς κυβέρνησης, αφού ο ρόλος των διαχειριστών της αστικής εξουσίας δεν είναι να επιβάλλουν ρυθμίσεις που να ανακουφίζουν κάπως τους εργάτες που απομυζούν στα κάτεργά τους, αλλά να επιβάλλουν στους εργάτες μέτρα που αυξάνουν την κερδοφορία των εκμεταλλευτών τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις