Ζητάνε περισσότερο χρήμα για τα μονοπώλια


«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τη φωνή μας με τη συντριπτική πλειονότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για γενναία αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού», έτσι σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ τη σχετική απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου με την οποία απορρίφθηκε η πρόταση της Συνόδου Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ ως το 2020.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής επιχαίρει για το «πρώτο όχι στην καταστροφική πολιτική της ευρωπαϊκής λιτότητας». Και η βουλευτής του Ρ. Δούρου εκτιμά πως «αποτελεί μια θετική εξέλιξη, ήταν ένα σαφές μήνυμα κατά των πολιτικών των δημοσιονομικών περικοπών και της λιτότητας (...) οι ευρωβουλευτές πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, εμμένοντας στην απορριπτική τους στάση, μη ενδίδοντας στους πάσης φύσεως εκβιασμούς που ήδη έχουν εκδηλωθεί από τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να αποδυναμώσουν την Ευρωβουλή»...

Ας δούμε τώρα τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο του καταμερισμού ρόλων για την εξαπάτηση των λαών το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε τον προϋπολογισμό που είχε συμφωνηθεί στη Σύνοδο Κορυφής. Κι αυτό γιατί ο προϋπολογισμός «πρέπει να διασφαλίζει την επιτυχή υλοποίηση της στρατηγικής "Ευρώπη 2020"... τις προτεραιότητες της Ενωσης και του Ευρωκοινοβουλίου». Δηλαδή: Αύξηση των κονδυλίων για ενίσχυση των καπιταλιστικών επενδύσεων, για την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που προβλέπει η στρατηγική «Ευρώπη 2020», που είναι κόλαφος για τους λαούς. Ζητάνε περισσότερο χρήμα για τα μονοπώλια, που θα προέλθει από τη λεηλασία των λαών. Μάλιστα το Ευρωκοινοβούλιο - που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει και σαν υπερασπιστή των λαών - ζητά ο ευρωενωσιακός προϋπολογισμός να μη χρηματοδοτείται όπως μέχρι σήμερα από τους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών μελών, αλλά κατά 60% από τους λεγόμενους «ίδιους πόρους» της ΕΕ, δηλαδή με απευθείας φορολόγηση των εργαζομένων από την ΕΕ! Αυτά μεταξύ άλλων ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο, δηλαδή οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ... Ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις