Οι... διασώστες


«Μετά το περήφανο "όχι" της κυπριακής Βουλής, οι πιο πιστοί στη στρατηγική της κυρίας Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας»...

Ετσι προσεγγίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της Κυπριακής Βουλής, σχετικά με το σχέδιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζικών ομίλων της χώρας. Ούτε κουβέντα δεν βρήκαν να πουν για τα μονοπώλια, που διαγκωνίζονται στην περιοχή για την απόσπαση και τη μοιρασιά της λείας. Ούτε κουβέντα δεν ξεστόμισαν για τις σχέσεις στοργής, που τα μονοπώλια αναπτύσσουν με τα κράτη και τις κυβερνήσεις που τα στηρίζουν και τα υπηρετούν. Εννοείται πως δεν βρήκαν ούτε μισή λέξη για την επιθετικότητα, που εκδηλώνεται και από την πλευρά της ελληνικής πλουτοκρατίας, που επίσης αναζητά ρόλο και «συνεργασίες» στην ευρύτερη ζωτική περιοχή.

Να υποθέσουμε, λοιπόν, ότι αυτό θα είναι και το «περιεχόμενο» των συναντήσεων που τις μέρες αυτές θα επιχειρήσουν να βάλουν τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στην Κύπρο. Είναι το ίδιο κόμμα που επιχείρησε, ευτυχώς χωρίς καμία επιτυχία, να βάλει πλάτες στο «σχέδιο Ανάν», στην υπερψήφιση του ΝΑΙ για το οποίο καλούσαν και διαφήμιζαν τα στελέχη του στο δημοψήφισμα του 2004. Συνεχίζουν και σήμερα να ψαρεύουν σε θολά νερά, να διαστρεβλώνουν τα πράγματα, να χαυνώνουν λαϊκές συνειδήσεις. Οι λαοί τίποτα το καλό δεν έχουν να περιμένουν από τους κάθε είδους πραματευτάδες, διαχειριστές και διεκπεραιωτές των υποθέσεων του κεφαλαίου.

Για τους λαούς, υπάρχει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης, χωρίς τους καπιταλιστές και τις κρίσεις τους, με εργατική λαϊκή εξουσία, με κεντρικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Εξέλιξη που απαιτεί τώρα οργάνωση και πάλη ενάντια στα μέτρα και την πολιτική που τα εφαρμόζει, σε συνδυασμό με την πάλη για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις