Με το «χυλό» διαβατήριο στην αστική διαχείριση

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στην «Εποχή» ο Αλ. Τσίπρας ρωτήθηκε για τον όρο «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» που συχνά πυκνά χρησιμοποιεί αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. Είπε γι' αυτό: «Την κληρονομιά του δημοκρατικού χώρου δεν μπορούμε να την εκχωρήσουμε στον Α. Παπανδρέου και σήμερα στον Ε. Βενιζέλο (...) Θέλουμε ως αριστερά να έχουμε το πάτημά μας στην παράδοση του δημοκρατικού χώρου (...) Εάν όμως θεωρήσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει η συνέχεια ενός μεγάλου ιστορικού ρεύματος, που έχει, όμως, τη μήτρα του (...) στο ΕΑΜ (...) πρέπει να αντλήσει και απ' την κληρονομιά του δημοκρατικού χώρου (...) πολιτική ηγεμονία σε ένα ευρύ και ιστορικό πολιτικό φάσμα, μέρος του οποίου υπήρξε και η κομμουνιστική και η ανανεωτική αριστερά»!

Ομολογεί, δηλαδή, ότι προκειμένου να βάλει στο χέρι το «θρόνο» του «χαλίφη» αλλά και να χτυπήσει το ΚΚΕ, δε θα διστάσει να κουρσέψει τα πάντα. Να ρίξει στο μίξερ ολίγον από ΠΑΣΟΚ του '80, ολίγον από ΕΑΜ, ολίγον απ' τα συνθήματα του ΚΚΕ και να σερβίρει το δύσπεπτο «χυλό» στο λαό σαν γκουρμέ λιχουδιά.

Είπε όμως και κάτι ακόμα, ότι «αυτό που κρίνει την ταυτότητά σου είναι ποιο είναι το όραμά σου για το αύριο»... Πράγματι. Οσο κι αν οικειοποιηθεί ιστορία, αγώνες, συνθήματα και αξίες που δεν του ανήκουν, είναι αδύνατον να κρύψει την ταυτότητά του και την αποστολή του. Το δικό του όραμα δε συναντιέται πουθενά με το όραμα για μια Ελλάδα όπου ο λαός θα κάνει κουμάντο, θα κινεί την οικονομία με μοχλό τις ανάγκες του και θα έχει την εξουσία. Το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αστική διαχείριση, που ως τέτοια είναι βαθιά αντιλαϊκή. Είναι η θέση του υπέρ του ευρωενωσιακού λάκκου των λεόντων. Είναι η «ανασυγκρότηση της οικονομίας» με μοχλό τα μονοπώλια και τα συμφέροντά τους, που σημαίνει εργατική τάξη πάμφθηνη, υποταγμένη. Είναι οι διαπραγματεύσεις με τα αρπακτικά του πλούτου που παράγουν οι λαοί για τη «βιωσιμότητα της δυνατότητας αποπληρωμής» του χρέους που σώρευσε η πλουτοκρατία, για λογαριασμό τους κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ μην τυχόν και δεν πάρουν και την τελευταία δεκάρα που μπορούν.

Αυτά ορίζουν την ταυτότητά του. Αυτά είναι το διαβατήριό του για την αστική διαχείριση. Ολα τα άλλα είναι για να χτυπήσει το ΚΚΕ και να αγκιστρώσει συνειδήσεις οδηγώντας τες στην ενσωμάτωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις