Δε θα τρομοκρατήσουν το λαό

Π
ροχτές, στο κέντρο της Αθήνας, δεκάδες χιλιάδες λαού διαδήλωσαν ενάντια στα μέτρα συγκυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης, σε ό,τι τους συνθλίβει καθημερινά. Προς αντιμετώπιση του «εχθρού λαού» έγινε μια τεράστια κινητοποίηση της Αστυνομίας με πρόσχημα την αντιμετώπιση μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων που έδωσαν στα ΜΑΤ πρόσχημα να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση επίδειξης δύναμης και τρόμου. Πέρα από την επίθεση αυτή καθαυτή, τις ροπαλιές, τη ρίψη χημικών, είχαμε συλλήψεις ακόμα και μαθητών πολύ μακριά από το κέντρο (Ζωγράφου, Δάφνη, Παγκράτι) από νωρίς το πρωί, κυνηγητό και «κλεφτοπόλεμο» αργότερα από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια. Φανερή η επιδίωξη συγκυβέρνησης και μηχανισμών να κατατρομοκρατήσουν συνολικά το λαό. Φανερό και το ότι υπάρχει έτοιμο σχέδιο καταστολής του λαϊκού κινήματος (πτυχές του οποίου φανερώνονται σε κάθε κινητοποίηση), έστω κι αν αυτό δεν τέθηκε σε ολοκληρωτική εφαρμογή προχτές στην πανεργατική απεργία και στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ πανελλαδικά.

Τ
ουτα τα σχέδια δεν καταρτίζονται τυχαία. Επιχειρηματικοί όμιλοι μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό στην Ελλάδα (συγκυβέρνηση, άλλα κόμματα) και τα διεθνή τους στηρίγματα (ΕΕ, ΔΝΤ) συνεχίζουν τον πρωτόγνωρο, ολομέτωπο, βάναυσο ταξικό πόλεμο ενάντια στην εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ληστεύουν τον πλούτο που δημιούργησε με τον ιδρώτα του ο ελληνικός λαός, κατεδαφίζουν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα, καταργούν δικαιώματα, όπως δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Ασφάλιση, σταθερή δουλειά. Για να διασωθεί το κεφάλαιο και να ξεπεράσει την κρίση του δεν αφήνουν τίποτε όρθιο. Επομένως, για να περάσουν τα αντιλαϊκά τους μέτρα χρησιμοποιούν κάθε μέσο τρομοκράτησης και καταστολής, κάθε πρακτική εκφοβισμού και προβοκάτσιας.

Β
ιομήχανοι και εφοπλιστές δίνουν κατευθείαν εντολές στην Αστυνομία και τα ΜΑΤ να φυλάνε εργοστάσια και λιμάνια, να χτυπάνε τους αγωνιζόμενους εργάτες. Αστικές κυβερνήσεις ανανεώνουν διαρκώς το οπλοστάσιό τους με νέους νόμους που παραβιάζουν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, με σύγχρονα τεχνικά μέσα ελέγχου, παρακολουθήσεων, καταστολής. Κάθε εργατική κινητοποίηση και λαϊκή διαδήλωση συνοδεύεται με ωμή κρατική βία και στημένες προβοκάτσιες. Ταυτόχρονα, έχουν το θράσος να ενοχοποιούν το εργατικό και λαϊκό κίνημα για τη δράση των προβοκατόρων κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών. Στη δράση των οποίων πατάνε (συγκυβέρνηση, δημοτική αρχή της Αθήνας, μεγαλέμποροι και μεγαλοξενοδόχοι) και επαναφέρουν τα σχέδια απαγόρευσης και περιορισμού των διαδηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα προμηθεύονται αύρες νερού για να χτυπούν διαδηλωτές, εκπαιδεύουν νέες επίλεκτες ομάδες κρούσης της ΕΛ.ΑΣ.

Ο
 λαός να μην υποχωρήσει, να μη φοβηθεί, αντίθετα να τους φοβίσει. Με την οργανωμένη πάλη του ενάντια στην όξυνση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας, ενάντια στην ένταση της κρατικής καταστολής και στην ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ο λαός, η οργανωμένη πρωτοπορία του, το ΚΚΕ, αλλά και οι ταξικές συσπειρώσεις στο κίνημα, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ριζοσπαστική οργάνωση των γυναικών από τα λαϊκά στρώματα, η ΟΓΕ, μιλούν τη γλώσσα του δίκιου και της αλήθειας των πολλών ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια. Είναι μπροστά στους αγώνες κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου, για να μπουν εμπόδια, για να ανατραπεί. Σ' αυτό τον αγώνα εντάσσεται η πάλη ενάντια στην ένταση της κρατικής καταστολής και στην ποινικοποίηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις