ΣΥΝ-ένοχοι στη νομιμοποίηση των μέτρων

«Ο βασικός στόχος της περιόδου είναι να μην περάσουν "τα μέτρα". Χρειάζεται παλλαϊκός ξεσηκωμός πρώτα και κύρια από τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και βιοτέχνες.... Τα μέτρα πρέπει να απονομιμοποιηθούν πλήρως στη συνείδηση του λαού, να δοθεί πραγματική μάχη να μην ψηφιστούν και αν ψηφιστούν να μην εφαρμοστούν».

Το παραπάνω απόσπασμα από την πολιτική απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ του περασμένου Σαββάτου, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά ότι η δημαγωγία και ο εμπαιγμός είναι βασικά χαρακτηριστικά της πολιτικής φυσιογνωμίας του.

Κοροϊδεύει ασύστολα το λαό ο ΣΥΡΙΖΑ όταν διακηρύσσει ότι «τα μέτρα πρέπει να απονομιμοποιηθούν πλήρως στη συνείδηση του λαού» και ξεχνάει ότι η νομιμοποίηση αυτή γίνεται από τη συγκυβέρνηση και τα αστικά ΜΜΕ στο όνομα του ευρωμονόδρομου και της πάσης θυσίας παραμονής στο ευρώ, την οποία κάθε άλλο παρά αμφισβητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πώς λοιπόν βοηθάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην «απονομιμοποίηση των μέτρων στη λαϊκή συνείδηση», όταν το δικό του «εναλλακτικό ριζοσπαστικό σχέδιο» υλοποιείται στο «έδαφος» του μονόδρομου της ΕΕ και αναθέτει πρωταγωνιστικό ρόλο στα μονοπώλια για την (καπιταλιστική) ανάπτυξη;

Πώς συμβάλλει στην «απονομιμοποίηση των μέτρων» όταν αποδέχεται ότι (ένα μέρος έστω) του χρέους πρέπει να πληρωθεί από το λαό, που δεν ευθύνεται για το παραμικρό;

Πόσο αλήθεια «απονομιμοποιεί» τα μέτρα ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου; Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι οι υποκριτικές διακηρύξεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του, το διαφορετικό μείγμα αστικής διαχείρισης, για την ανάπτυξη της καπιταλιστικής οικονομίας, ορθώνει τεράστια εμπόδια στην ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων και συμβάλλει στον εγκλωβισμό τους εντός των τειχών του καπιταλισμού.

Οσο πιο γρήγορα συνειδητοποιηθεί από το λαό ο επιζήμιος και επικίνδυνος ρόλος του, τόσο το καλύτερο για τα συμφέροντά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις