Εγκόλπιον του καλού αστού διανοούμενου με αριστερές περγαμηνές.

1. Κατ' αρχάς, θα χρειαστείτε ένα επαναστατικό παρελθόν. Είναι σημαντικό ως υποκειμενική νομιμοποίηση (δηλαδή αυτονομιμοποίηση) για όσα θα πρέπει να πράξετε σε κατοπινό στάδιο. Βεβαιωθείτε όμως ότι η αναφορά στο επαναστατικό παρελθόν σας γίνεται καθ 'έξιν και από πολλούς, ώστε να γίνει απόλυτα δεδομένη. Το επαναστατικό παρελθόν είναι για σας ό,τι και το καλό record πληρωμών του πελάτη για την Τράπεζα. Πάνω από όλα, ο πρότερος έντιμος βίος--τόσο έντιμος, όσο και πρότερος.


2. Τώρα, θα πρέπει σε δεύτερο στάδιο να αρχίζετε να αποσπάτε, υποκειμενικά αλλά και θεωρητικά, την έννοια "επανάσταση" από την έννοια "τάξη". Η επανάσταση θα πρέπει να γίνει στα κείμενά σας ζήτημα "στάσης ζωής" ακριβώς για να μην υπερτονίζεται η σύνδεσή της (και η σύνδεσή σας, ή η απουσία σύνδεσής σας) με μια καταπιεσμένη και εκμεταλλευόμενη τάξη. Επανάσταση για σας και για τους γύρω σας πρέπει να γίνει η "αμφισβήτηση", έτσι γενικώς, "κάθε θέσφατου και βεβαιότητας", επίσης έτσι γενικώς. Και η αμφισβήτηση των θέσφατων του Κομμουνιστικού Κόμματος γίνεται έτσι "επανάσταση". Μάλιστα, γίνεται η "επανάσταση των επαναστάσεων", διότι αμφισβητώντας το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνετε επανάσταση στην επανάσταση, διαρκή επανάσταση που λέμε. Τώρα, κάποιοι αυτό το λένε απλώς "αντεπανάσταση", αλλά αυτοί ακριβώς είναι που πρέπει να στηλιτευθούν από τη δική σας επανάσταση. Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε αναφορές στους δεσμούς που (δεν τυχαίνει να) έχετε με κάποια επαναστατική τάξη καθώς κάνετε την επανάστασή σας απέναντι στην κομματική γραφειοκρατία. Η έμφαση πρέπει να είναι η κομματική γραφειοκρατία. Κανείς δεν την αγαπά. Οπότε θα αγαπήσουν εσάς, που είστε επαναστάτης όπως πάρα πολλές ρομαντικές φιγούρες του παρελθόντος. Όπως ο Μαγιακόφσκι, στον οποίο μοιάζετε πολύ, αν και αυτός αυτοκτόνησε ενώ εσείς θα κάνετε πολυετή καριέρα. Δυστυχώς, ήταν υπερβολικά συναισθηματικός. Δεν είχε τις δικές σας αντοχές.


3. Μιας και όπως ήδη εξηγήσαμε, ο παραδεδεγμένα και οικουμενικά κακός απέναντι στον οποίο είναι καλό να επαναστατείς αν έχεις αριστερή στάση ζωής είναι λίγο-πολύ η κομματική γραφειοκρατία, καλό θα είναι να συνοδέψετε την επανάστασή σας με μια οργίλο κριτική της Σοβιετικής Ένωσης. Τι είναι η Σοβιετική Ένωση; Η κατώτερη δυνατή ενσάρκωση των ιδανικών τα οποία διακηρύσσετε φλογερώς. Αυτό είναι ο υπαρκτός σοσιαλισμός, άλλωστε: η αποτυχία της πραγματικότητας απέναντι στο ιδεατό, του οποίου ευθύς αμέσως γίνεστε εσείς φορέας και υπέρμαχος. Είναι ένα σίγουρο στοίχημα: Αυτό που διακηρύσσετε εσείς ακούγεται σε όλους ανεξαιρέτως πολύ ανώτερο από αυτό που έζησαν ή για το οποίο άκουσαν. Δεν έχει καμία σημασία ότι δεν υπάρχει. Υπάρχετε εσείς. Λίγο είναι;


4. Αφού ολοκληρώσετε το στάδιο 3, θα σας έχουν πετάξει κλωτσηδόν από το κόμμα. Έξοχα. Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να γράφετε σωρεία άρθρων και βιβλίων κατακεραυνώνοντας την ποταπή και συμβιβασμένη ηγεσία του που δεν κατάλαβε εσάς, τον φλογερό επαναστάτη, τον ανανεωτή, τον οραματιστή του νέου και βελτιωμένου σοσιαλισμού που θα φτιάχνατε εσείς και οι φίλοι σας αν σας αφήνανε οι ζηλόφθονοι για το ταλέντο σας καρεκλοκένταυροι.


5. Πολλοί άνθρωποι του είδους και της πάστας σας συγκινούνται σφόδρα από τις προσπάθειές σας. Εν τω μεταξύ, κάποιοι από αυτούς ανήκουν στην αστική τάξη. Αρκετοί. Δηλαδή, τι αρκετοί; Όλοι. Οι εργάτες, που δεν κατάλαβαν γρι, μάλλον αδιαφορούν. Αλλά μισό λεπτό! Κι εσείς ανήκετε στην αστική τάξη. Και κάθε διανοούμενος! Κακό είναι που κάποιοι προοδευτικοί άνθρωποι σας αγκάλιασαν, εσάς τον προοδευτικό, που θυσιάσατε τόσα για τους εργάτες, οίτινες δυστυχώς βρίσκονται ακόμη υπό την σαγήνη των κομματικών αφεντικών και δεν εκτιμούν δεόντως το μεγαλείο σας; Ουδόλως.


6. Με τόσους φίλους και θαυμαστές που θα έχετε αποκτήσει, μπορείτε σύντομα να ιδρύσετε δικό σας κόμμα. Κάτι πάρα πολύ επαναστατικό, φυσικά. Μπορεί να έχει για σύμβολα σφυριά, δρεπάνια, τεντζερέδες, κομπρεσέρ, ηλεκτρικά πριόνια, ηλεκτρικές κιθάρες, ό,τι αγαπάτε. Να υπάρχει οπωσδήποτε το "Κ" μέσα , αν γίνεται και δύο "Κ", είναι καλό. Αν δεν γίνεται, τουλάχιστον κάτι από τα "νέο", "ανανεωτικό", "ανασύνθεση", "ανανέωση", και τα παρόμοια.


7. Οι σοβιετικοί κονστρουκτουβιστές είναι φίλοι σας. Προηγούνται της σταλινικής περιόδου και όλος ο καλός αστικός κόσμος τους αγαπά, διότι είναι σουξεδιάρηδες στο δυτικό ντιζάιν, σε αντίθεση με τους ποταπούς του σοσιαλιστικού ρεαλισμού. Α, η φλόγα της επαναστατικής νιότης στα πόδια σας! Ξεσηκώστε τα πάντα από κει: αφίσες, γραμματοσειρές, αισθητική, τα πάντα. Δεν έχει καμία σημασία η ριζική αλλαγή ιστορικοπολιτικών και ταξικών συμφραζομένων: εσείς δεν είστε επαναστάτης; Δεν δικαιούστε να αντιγράφετε την αισθητική εφημερίδας τοίχου για εργάτες; Τι κι αν οι δικοί σας εργάτες πίνουν εσπρέσο και έχουν σπουδάσει σε πέντε πανεπιστήμια με τα λεφτά της οικογενείας τους, ενώ σας κωλογλείφουν για καμιά έκδοση του τελευταίου τους πονήματος για τον Ντελέζ; Ρατσιστές θα γίνουμε; Τι, σαν το ΠΑΜΕ που κάνει ταξικές διακρίσεις και συλλέγει αίμα μόνο για εξαθλιωμένους εργάτες που δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη; Αυτά είναι ουσιοκρατίες.


8. Μετά από αρκετή υπομονή με τον χώρο που δημιουργήσατε, θα δημιουργηθεί η ευκαιρία να μετακομίσετε σε έναν μεγαλύτερο. Εκεί υπάρχουν περισσότεροι αναγνώστες για τα πονήματά σας. Εκεί θα αναγνωριστεί πραγματικά το ταλέντο σας, η συμβολή σας, η λάμψη σας. Εκεί θα τιμηθεί δεόντως ο άμεμπτος επαναστατισμός σας. Φτιάξτε με την θεωρία μια μικρή τσουλήθρα για να γλιστρήσετε στο νέο σας, άνετο πολιτικό διαμέρισμα. Από θεωρία στο κάτω-κάτω, άλλο τίποτα. Μπρίκια κολλάγατε τόσα χρόνια; Πώς σας φαίνεται εδώ που ήρθατε; Ωραία ε; Τι θέα! Κατευθείαν στο Σύνταγμα βλέπει το διαμέρισμα. Τι χώροι! Α, μην το ξεχάσουμε. Πάρτε από τους φοιτητές, αυλοκόλακες και ακολούθους που μαζέψατε υπομονετικά τόσα χρόνια όσους περισσότερους μπορείτε για μποναμά ευγνωμοσύνης στον ευγενικό χορηγό της νέας σας οικείας. Η αχαριστία είναι κακό πράμα και συνιστά απόδειξη ταπεινής καταγωγής.


9. Φιλοσοφικώς ομιλώντας, η ζωή κύκλους κάνει. Αστός ξεκινήσατε, αστός καταλήξατε. Αλλά εσείς το κάνατε με διαρκή επανάσταση. Απέναντι σε όλα επαναστατήσατε: επαναστατήσατε απέναντι στην κομματική γραφειοκρατία που έπνιγε την τίμια φωνή σας, απέναντι στο κομματίδιο που φτιάξατε γιατί δεν ήταν αρκετά ηγεμονικό για να υλοποιήσει το όραμά σας, απέναντι στην στενή και στενοκέφαλα ταξική αντίληψη για την επανάσταση επαναστατήσατε, απέναντι σε όσους σας πίστεψαν επίσης. Αυτό το τελευταίο το λέει να το κάνεις το ζεν -- οι καλοί δάσκαλοι πρέπει να ξεβολεύουν τους μαθητές τους, δείχνοντάς τους ότι η υπερβολικά στενή μίμηση του δασκάλου οδηγεί σε σφάλματα γιατί ο δάσκαλος δεν μιμείται προβλέψιμα τον εαυτό του.


Και όπως έλεγε και ο Μάο, το ζεν...αστειευόμαστε, αυτό εδώ είναι σοβαρό Εγκόλπιο, αυτά θα τα λέτε εσείς όταν περάσετε στο τελευταίο στάδιο, αυτό του γκουρού θεραπείας ενοχών και άγχους για ευαίσθητους εκατομμυριούχους.


Έχετε ολοκληρώσει το Εγκόλπιο. Καλή σας σταδιοδρομία.


Από leninreloaded

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις