Η ευρωλαγνεία της ''υπεύθυνης αντιπολίτευσης''


Τα ρέστα του σε ό,τι αφορά στην υποδοχή των αποφάσεων της Συνόδου έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του ανέβηκαν στα κεραμίδια για να εκθειάσουν τη διαπραγματευτική δεινότητα των κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας (!), που τσακίζουν στην κυριολεξία τους λαούς τους, παίρνοντας μέτρα αντίστοιχα με αυτά στην Ελλάδα και μάλιστα χωρίς να δεσμεύονται από μνημόνια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, κάλεσε σε επιτακτικό ύφος την ελληνική συγκυβέρνηση να παραδειγματιστεί από τους Ραχόι - Μόντι - Ολάντ και να μην προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αν πρώτα οι εταίροι στην ΕΕ δε συμφωνήσουν την επέκταση και στην Ελλάδα των αποφάσεων της Συνόδου.
Τι λέει στην πραγματικότητα ο «ριζοσπαστικός» ΣΥΡΙΖΑ, που φώναζε προεκλογικά για τους τραπεζίτες και κατάγγελνε την ΕΕ ότι αποφασίζει υπέρ τους; Οτι για να σωθούν οι τράπεζες, πρέπει να ματώσει ο λαός. Και πως η σωτηρία των τραπεζών συνεπάγεται τη σωτηρία και του λαού! Αρα, να συμβιβαστούν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα με τη μοίρα τους και να κάνουν νέους συμβιβασμούς και νέες θυσίες για την πλουτοκρατία. Δηλαδή, ό,τι λένε με ένα στόμα η ΕΕ, οι αστικές κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη και όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, εκτός από το ΚΚΕ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις