Με μπλόφες συνεχίζει να κοροϊδεύει το λαό

Ποιος δε θυμάται τις μπλόφες του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητούσε προεκλογικά από το ΚΚΕ συνεργασία, για να πάρουν τάχα μαζί το μπόνους των 50 εδρών, όταν ήταν γνωστό ότι -ανεξάρτητα από τη δεδομένη άρνηση του ΚΚΕ- αυτές δίνονταν μόνο στο πρώτο κόμμα και όχι σε συνασπισμούς κομμάτων. 'Η, ποιος να ξεχάσει το πυροτέχνημα με τις μονοεδρικές, όπου και εκεί ζήτησε συνεργασία ο ΣΥΡΙΖΑ, κοροϊδεύοντας το λαό ότι αυτές, ακόμα και αν κερδίζονταν από μια ενδεχόμενη συνεργασία κομμάτων, θα αφαιρούνταν υπέρ του πρώτου κόμματος από άλλες περιφέρειες.
Φαίνεται πως ο κομπογιαννιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι «δευτέρα φύση» του, στην προσπάθεια να ξεγελάσει το λαό, αφού επιμένει να του λέει ψέματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Το πιο πρόσφατο κρούσμα: Στην προσπάθειά του να καταγραφεί σαν καλύτερος διαπραγματευτής με την τρόικα, από τους τρεις της συγκυβέρνησης, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής θα ασκούσε βέτο, αν ήταν στην κυβέρνηση. Το μετάνιωσε όμως γρήγορα, προσθέτοντας το ένα ψέμα πάνω στο άλλο.
Είπε συγκεκριμένα: «Σε μια Σύνοδο Κορυφής, τυπικά και θεσμικά, είναι όλοι ισότιμοι και δικαίωμα "βέτο" έχει από τη μικρότερη ως τη μεγαλύτερη χώρα. Είναι δύσκολο να θέσει μια χώρα και μάλιστα μικρή μόνη της "βέτο", όταν όμως βάζει "βέτο" η Ιταλία και η Ισπανία, είναι αδιανόητο η μικρότερη χώρα που λέγεται Ελλάδα, αλλά με το μεγαλύτερο δημοσιονομικό πρόβλημα, η πιο υπερχρεωμένη χώρα της Ευρώπης, αυτή που γονατίζει δυόμισι χρόνια να μην πει μια λέξη. Είναι αδιανόητο».
Οταν ρωτήθηκε ευθέως «έπρεπε να ασκήσουμε "βέτο";», η απάντηση του Αλ. Τσίπρα ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: «Προσέξτε... Είναι προφανές ότι υπάρχουν αρνητικοί συσχετισμοί στην Ευρώπη. Δεν είμαστε τρελοί. Είναι αρνητικοί οι συσχετισμοί. Παρ' όλα αυτά, για να μπορέσει κανείς να διαπραγματευτεί, είναι τελείως λάθος να απομονώνει ένα θέμα...».
Το βέτο βέβαια, με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου, θα αφορούσε το συμφέρον της ντόπιας αστικής τάξης, αλλά ο Τσίπρας το ταυτίζει σκόπιμα με το συμφέρον του λαού. Μικρή λεπτομέρεια: Το δικαίωμα του «βέτο» έχει καταργηθεί από τη Συνθήκη της Λισαβόνας και ισχύει μόνο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας (ΚΕΠΠΑ). Οι αποφάσεις πλέον στα όργανα της λυκοσυμμαχίας λαμβάνονται με βάση την αρχή της ειδικής πλειοψηφίας. Το χούι όμως δεν κόβεται...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις