Οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ και οι ''κατακτήσεις'' τους!!!

Ο «ευρωκομμουνισμός» είναι η οπορτουνιστική πολιτική που ακολούθησαν μια σειρά από
κομμουνιστικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης από τη δεκαετία του 1960. Το ζήτημα της διαφορετικής στάσης των κομμουνιστικών κομμάτων πάνω στο δίλημμα επανάσταση ή μεταρρύθμιση, δηλαδή ανατροπή ή διαχείριση του συστήματος, κάνει και σήμερα εξαιρετικά επίκαιρη την αποτίμηση του «ευρωκομμουνισμού». Ας δούμε λοιπόν τι έχουν κάνει στις χώρες τους οι σύμμαχοι και ''πρότυπα'' του ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΑΛΛΙΑ Το Γαλλικό ΚΚ συμμετείχε με τους σοσιαλδημοκράτες στην κυβέρνηση Ζοσπέν που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και στον πόλεμο εναντίον της. Ψήφισε αντεργατικά μέτρα, προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις, επέβαλε νέους φόρους. Το αποτέλεσμα ήταν να ανακάμψει στην κυβέρνηση το συντηρητικό κόμμα και να γίνει ακόμα πιο ισχυρό το ακροδεξιό κόμμα του Λεπέν. Πριν λίγες μέρες το «Αριστερό Μέτωπο» του Μελανσόν και το Γαλλικό ΚΚ στήριξαν στο δεύτερο γύρο τον Ολάντ, βλέποντας στις εξαγγελίες του, ένα νέο αέρα που θα άλλαζε την Ευρωπαϊκή Ένωση! Μετά την εκλογή, οι θέσεις του Ολάντ υπέρ των μνημονίων, του πολέμου κατά της Συρίας κ.α. απέδειξαν ότι όλα αυτά είναι αέρας κοπανιστός!

ΙΤΑΛΙΑ Και τα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα συμμετείχαν ή στήριξαν τις κυβερνήσεις Ντ’ Αλέμα
και Πρόντι που βομβάρδισαν τη Γιουγκοσλαβία, αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης,έβαλαν νέους
φόρους στο λαό, με αποτέλεσμα να υπάρξει σαρωτική επάνοδος των συντηρητικών κυβερνήσεων Μπερλουσκόνι.

ΔΑΝΙΑ (που είναι εκτός ευρωζώνης). Το εκεί «αδελφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ψήφο
εμπιστοσύνης στη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που έβαλε φόρο στα είδη πρώτης ανάγκης, στο κρέας και στο βούτυρο, που τον ονόμασαν «φόρο λίπους» στο όνομα της προστασίας του λαού!Ανέβασαν τα όρια συνταξιοδότησης στα βαρέα και ανθυγιεινά στα 67, έκαναν περικοπές πάνω από2 δισεκατομμύρια ευρώ σε συντάξεις και επιδόματα ανέργων και φοιτητών. Έστησαν «κοινωνικό διάλογο» προκειμένου να μην παίρνουν οι άνεργοι επίδομα ανεργίας, αλλά να δουλεύουν τσάμπα στους εργοδότες!

ΓΕΡΜΑΝΙΑ Εκεί η «ευρωαριστερά», το κόμμα «Λίνκε», συνεργάστηκε με τους σοσιαλδημοκράτες στην κυβέρνηση του Βερολίνου (2006 – 2011). Ιδιωτικοποίησαν το νερό,πετσόκοψαν τα κονδύλια για την πρόνοια, έβαλαν χαράτσι 100 ευρώ για τα σχολικά βιβλία,έκοψαν τη χρηματοδότηση στα στεγαστικά προγράμματα, ιδιωτικοποίησαν τη δημοτική επιχείρηση κατοικιών, και πώλησαν 65.700 διαμερίσματα στην Goldman Sachs, ξεσπιτώνοντας λαϊκές οικογένειες.

ΙΣΠΑΝΙΑ Στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό αυτόνομη κοινότητα της Ανδαλουσίας, η «ευρωαριστερά» συμμετέχει στην κυβέρνηση με τους σοσιαλδημοκράτες. Υποσχέθηκαν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις για τα μέτρα λιτότητας της κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ισπανίας. Ανακοίνωσαν περικοπές 2,5 δις, αύξησαν τον φόρο στο εισόδημα και στα καύσιμα, μείωσαν τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και αύξησαν τον εργάσιμο χρόνο.

Αυτά είναι τα περίφημα ''ευρωαριστερά'' κόμματα και τα κατορθώματά τους. Μήπως κάτι τέτοιο θέλει να κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα; Εξ άλλου αυτό που δεν μας λένε αυτοί το έγραψε η γαλλική Le Monde Diplomatique στις 8 Μάη:
«Ανομολόγητος σκοπός και ευχή όλων των ''αριστερών'' Ελλήνων είναι να διαλύσουν το ΚΚΕ για να το αναμορφώσουν σε νέες βάσεις και να δώσουν στην ελληνική Αριστερά τη σωστή της θέση»!!!
Αυτό από μόνο του αρκεί για να κατανοήσουμε τι πραγματικά συμβαίνει και ποιο είναι το σχέδιό τους!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις