Η ψυχική ένδεια της "αριστεράς"

1.Οταν δεν έχεις αφήσει τίποτα όρθιο γύρω σου, δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι παραμένεις όρθιος. Η καθίζηση της ελληνικής κοινωνίας οφείλεται στην ψυχική ένδεια των εκπροσώπων της κυρίαρχης ιδεολογίας από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως τις μέρες μας. Η φτηνή «επιτυχία» της «Αριστεράς» που συνεργάστηκε με την κυβέρνηση τής χάρισε μια γενναία δόση ψευδαίσθησης, που δεν άργησε να εξελιχθεί σε μιαν αποκαρδιωτική επαιτεία. Οταν οι δημοσκοπήσεις την έβαλαν στη θέση της, αποφάσισε ν' απολαύσει τη μοναξιά της. Σ' ένα χρεοκοπημένο σκηνικό, ένιωσε πως δεν είχε πολλά να κάνει και, πριν τα συνεταιράκια της επαναφέρουν επίσημα τη δουλεία στο προσκήνιο, η «Αριστερά» έκοψε λάσπη καταλαβαίνοντας πως τη χρησιμοποίησαν σαν γραφείο υποδοχής στο μαγαζί του Μαξίμου.
2.Η απολίθωση της «Αριστεράς» προχωρά με αμείωτο σθένος. Τώρα που τα απολειφάδια του Σημίτη, οι νευρώσεις του Βενιζέλου και των λοιπών 58 ιλουστρασιόν αποτυχημένων κάνουν την εμφάνισή τους, οι «Αριστεροί» χωρίς διαμάχες και διαξιφισμούς αποχωρίζονται την πραγματικότητα που με κόπο έστησαν και προσπαθούν να μαντέψουν το μέλλον. Κι όμως, η «Αριστερά» είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του συστήματος. Ελπίζω κάποτε να τιμηθεί δεόντως για τη συνεισφορά της σ' αυτό. Λυπάμαι όμως όσους πήραν σοβαρά τους «Αριστερούς» χωρίς επιφυλάξεις, άργησαν να κινηθούν μακριά από τη ρηχότητά τους και, όταν τους εγκατέλειψαν, δυστυχώς τα χιόνια είχαν σκεπάσει τα κεφάλια τους. Χάθηκε χρόνος.
3.Η απέχθειά μου μεγαλώνει ακαριαία κάθε φορά που συναντώ έναν «Αριστερό» οπαδό της κατανόησης. Μπορεί να είναι μέσα στα σκατά μέχρι το λαιμό, αλλά συνεχίζει να παραμιλά περί κατανόησης των πάντων, απαιτώντας μάλιστα από τον συνομιλητή του μιαν αναλυτική προσέγγιση, η οποία θα μπορούσε ν' ανατρέψει τη δική του. Ελεος!
4.Με την πάροδο του χρόνου, όσο βαθύτερα διεισδύει κάποιος στο νόημα της «Αριστεράς» συναντά διάφορα αδιάφορα επίπεδα σκέψης που συνδέονται μεταξύ τους με την κορδέλα της εξουσίας. Η διάλυση της «Αριστεράς» είναι επαναστατικό καθήκον και πρέπει να συντελεστεί γρήγορα.
5.Μέσα στη δίνη του κινήματος, η «Αριστερά» δεν είναι παρά μια ατέλειωτη σειρά «διαλειμμάτων» όπου προσπαθεί μονίμως να βρει την ταυτότητά της, τη συνείδησή της και την πραγματικότητα. Δεν ξέρει τι σημαίνει πραγματικός χρόνος και ως εκ τούτου απορρίπτει καθετί που εναντιώνεται στις πρακτικές ενός συστήματος που έχει τη μορφή της δημοκρατίας. Η «Αριστερά» είναι η μεγαλύτερη προσβολή που εκτοξεύθηκε εναντίον μας. Κρυμμένη μια ζωή πίσω από συναισθηματισμούς, πίστεψε πως δεν βλέπαμε το ρυθμό της, που δεν είναι άλλος από το ρυθμό του κράτους, πως δεν θα καταλαβαίναμε τον εθελοντισμό της να μετέχει στην εξουσία.
6.Το πλυντήριο που ξεπλένει Πασόκους, ο Τσίπρας το θέτει σε λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο. Ξεπλένοντας, πιστεύει πως αφαιρεί και τις αμαρτίες τους. Η τρέλα των Συριζαίων για εξουσία τούς κρατά ζωντανούς, μακριά από την αληθινή ζωή. Κι αν πετυχαίνουν προσώρας το οφείλουν στο ότι εξοβέλισαν το παρελθόν τους. Ο Τσίπρας θυμίζει ψαρά που πετάει το δίχτυ του κι όποιον ψηφοφόρο πιάσει, αλλά δεν θ' αργήσει ν' αντικαταστήσει το δίχτυ με δυναμίτη, όπως κάθε επαγγελματίας ψαράς που επιθυμεί να πολλαπλασιάσει γρήγορα τα κέρδη του. Ψηφοφόρος από δίχτυ ή δυναμίτη, χωρίς προσωπικότητα, είναι ψάρι που βρωμάει.
7.Η χειραγώγηση της «Αριστεράς» δεν ήταν δύσκολη. Ολότελα δουλοπρεπής, χωρίς ίχνος οξυδέρκειας στις αποφάσεις της, λίαν επιρρεπής στην εξουσία, έκανε ακόμα και τους στενόμυαλους Ακροδεξιούς της Νέας Δημοκρατίας να της ανοίξουν την πόρτα. Ετσι έκαναν δώρο στον ευερέθιστο και κυνικό Σαμαρά μιαν πατίνα «Αριστεράς» και μια δημοκρατική ευκαιρία ώστε να ξεσαλώσει εις βάρος μας.

Γιώργος  ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις