''Οι φίλοι και οι εχθροί του Λαού''


Ολοι θυμόμαστε ότι πριν λίγες μόλις ημέρες το ενδιαφέρον των αστικών Μέσων ενημέρωσης - έντυπων, ηλεκτρονικών και διαδικτυακών - μονοπωλούσε η παρέλαση «αντιρατσιστικών» νομοσχεδίων. Τότε τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όλα τα αστικά κόμματα, από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγκωνίζονταν να αποδείξουν ποιο είναι δήθεν περισσότερο αντιρατσιστικό, υπερθεματίζοντας ταυτόχρονα όλα μαζί στη σχετική απόφαση της ΕΕ, η οποία σε μια σειρά κράτη μέλη της, με προκάλυμμα το ρατσισμό, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της αντικομμουνιστικής νομοθεσίας. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται για καθόλου αθώα υπόθεση. Πέρα από τις δυσκολίες της αστικής διαχείρισης, ενδοαστικές αντιθέσεις και μικροκομματικές σκοπιμότητες που εκφράζουν οι αντιθέσεις των κομμάτων αυτών, στο στόχαστρο βρίσκεται το εργατικό λαϊκό κίνημα, το ΚΚ και η κομμουνιστική ιδεολογία που αντιπαρατίθεται στην κυρίαρχη αστική.

Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ημέρες για να δικαιωθεί η τοποθέτηση αυτή του ΚΚΕ. Στις 12 Ιούνη 2013 υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο νομοθετικά «πακέτα» ευρωενωσιακών Κανονισμών που αφορούν το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου» και την αναδιαμόρφωση σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση της Συνθήκης Σέγκεν. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Οικολόγοι - Πράσινοι υπερψήφισαν τους παραπάνω κανονισμούς της ΕΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό στην έκθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Παπανικολάου, σχετικά με την αναδιαμόρφωση του κανονισμού της ΕΕ για τον «κώδικα συνόρων Σέγκεν».

Τα νομοθετικά αυτά τερατουργήματα, που καταψήφισε το ΚΚΕ, και εφαρμόζονται άμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, κάνουν ακόμη πιο επιθετική και άγρια την αντιμεταναστευτική πολιτική της, ενώ ταυτόχρονα στοχοποιούν με ακόμη πιο ανοιχτό τρόπο το εργατικό λαϊκό κίνημα και το διεθνή συντονισμό του.

Με το λεγόμενο «Σύστημα Ασύλου» η ΕΕ κάνει ακόμη πιο σκληρή την αντιμεταναστευτική πολιτική της. Περιορίζει ασφυκτικά τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών και διαμορφώνει ακόμη αυστηρότερες προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου. Ο κανονισμός «Δουβλίνο ΙΙ» παραμένει σε πλήρη ισχύ, για να κρατάει εγκλωβισμένο στις χώρες εισόδου ένα πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών που θέλουν να μετακινηθούν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Αναβαθμίζεται η ηλεκτρονική βάση δακτυλικών αποτυπωμάτων με την ευρωενωσιακή ονομασία «Eurodack», για να φακελώνονται όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Τα προσωπικά δεδομένα τους καθίστανται άμεσα διαθέσιμα στις εθνικές αστυνομικές αρχές και την «Europol». Δημιουργείται ένας γιγάντιος ευρωενωσιακός μηχανισμός παρακολούθησης και καταστολής σε βάρος των μεταναστών και προσφύγων ώστε να εντοπίζονται και να κυνηγιούνται σε όποιο κράτος μέλος της ΕΕ κι αν καταφύγουν. Οπως σημειώνει η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, στην παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο: «Σε μία περίοδο που ο ιμπεριαλισμός γίνεται επιθετικότερος, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ξεριζώνουν από τις χώρες τους εκατομμύρια ανθρώπους, που προσπαθούν απελπισμένα να επιβιώσουν, η ΕΕ αναβαθμίζει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, έτσι ώστε από κοινού με τις κυβερνήσεις στα κράτη μέλη της, να ανοιγοκλείνουν τη στρόφιγγα της εισόδου μεταναστών, ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων, για πάμφθηνη ξένη εργατική δύναμη και την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης στο σύνολό της».

Με τους κανονισμούς που αναβαθμίζουν τη Συνθήκη Σένγκεν βαθαίνει ο αντιλαϊκός της χαρακτήρας, ως μηχανισμός φακελώματος, ενίσχυσης και συντονισμού των ευρωενωσιακών και εθνικών κατασταλτικών μηχανισμών. Δίνονται ενισχυμένες αρμοδιότητες στην ΕΕ και στα όργανά της να επιβάλει πρόσθετους ελέγχους, μέχρι και το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων των κρατών μελών. Ακόμη και την επέμβαση ευρωενωσιακών ή αστυνομικο-στρατιωτικών δυνάμεων άλλων κρατών μελών στα σύνορα ενός άλλου κράτους μέλους, με ευρεία δράση για πιο άγριο κυνηγητό των μεταναστών, των προσφύγων και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Αποκαλύπτονται τα ψέματα των αστικών κυβερνήσεων, των κομμάτων του κεφαλαίου και του οπορτουνισμού ότι δήθεν η Συνθήκη Σένγκεν αποτελεί «εγγύηση της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών», της «Ευρώπης χωρίς σύνορα» και άλλα τέτοια ηχηρά παραμύθια.

Δικαιολογημένα αυτοί οι νόμοι της ΕΕ προκαλούν τους πανηγυρισμούς του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής και των ομοϊδεατών της σε κράτη μέλη της ΕΕ, που στα λόγια θέλουν δήθεν να αντιμετωπίσουν τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου». Αποδεικνύεται με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο η θέση του ΚΚΕ στην Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του για τις λεγόμενες «αντιρατσιστικές» προτάσεις-νόμων, ότι: «Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, όλα τα αστικά κόμματα, που τώρα διαγκωνίζονται για το ποιος θα φανεί καλύτερος «αντιρατσιστής» έχουν, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, υπερασπιστεί, εφαρμόσει ή ανεχτεί θεωρίες και πρακτικές που ενισχύουν ρατσιστικές συμπεριφορές. Είναι βαθιές και γνωστές οι σχέσεις που έχουν οι ρατσιστικές - ναζιστικές οργανώσεις με τμήματα του κεφαλαίου και με το ίδιο το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του και αυτό έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές». ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι - Πράσινοι εξαπατούν με κάλπικες δημαγωγικές κορόνες τούς εργαζόμενους στην Ελλάδα, όμως στο άνετο και φιλικό περιβάλλον τους, στο Ευρωκοινοβούλιο και τις Βρυξέλλες, μακριά από τους εργαζόμενους και το εργατικό λαϊκό κίνημα, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπό τους, το ρόλο και τις επιδιώξεις τους.

Ο λαϊκός μονόδρομος περνάει μέσα από τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, την ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής αντικαπιταλιστικής πάλης της Λαϊκής Συμμαχίας για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποιημένα τα μονοπώλια από την Εργατική - Λαϊκή Εξουσία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις