Εμπαίζουν και εκβιάζουν το λαό...

ΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ κανείς σε αυτή την κυβέρνηση. Μόνον σε ένα ερώτημα η απάντηση είναι πραγματικά δύσκολη: Ποιος από τους τρεις μας κοροϊδεύει περισσότερο!

Μήπως η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που χαρακτηρίζει «τόλμημα» τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν εναντίον των εργαζομένων και την επερχόμενη φορολογική και εργασιακή λαίλαπα «διάσωση της χώρας»;

Τον ίδιο που διανοείται να μας μιλάει για «σκληρές διαπραγματεύσεις» και προσπάθειες να περισωθούν δικαιώματα, όταν πριν λίγες μόνο μέρες «διαφήμιζε» τον ελληνικό λαό στο εξωτερικό ως φθηνά εργατικά χέρια χωρίς δικαιώματα;

ΛΕΤE ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και ο Ευ. Βενιζέλος, που δηλώνει πως ...πέφτει από τα σύννεφα για την πορεία που έχει πάρει η διαπραγμάτευση, την οποία «αλλιώς φαντάζονταν τον Ιούνιο» όπως δηλώνει;

Σαν να μην ήταν ο ίδιος μέλος των κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Σαν να μην έχει εισηγηθεί και ψηφίσει ο ίδιος όλη την αντιλαϊκή νομοθεσία που σήμερα «εμπλουτίζεται» με καινούργια μέτρα.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΑΡ τι να πει κανείς; Σε λίγο θα μας διαβεβαιώνουν ότι δεν ξέρουν πώς βρέθηκαν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση, ότι τους παρέσυραν και τους έμπλεξαν σε καταστάσεις που ουδέποτε ήθελαν.

Τα μέτρα για τα εργασιακά δεν θα τα ψηφίσουν λένε διότι τα βρίσκουν απαράδεκτα. Βρίσκουν όμως απολύτως παραδεκτή την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως και την «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» που είναι η δικαιολογία κάθε παρόμοιας πολιτικής που εφαρμόζεται στον πλανήτη.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ αυτά πάντως παραμένει δύσκολο να εντοπίσει κανείς τον μεγαλύτερο ψεύτη και υποκριτή. Μάλλον δεν χρειάζεται όμως. Γιατί... μαζί (και με όσους σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ) έστησαν τη βρωμοδουλειά. Οπότε ας τους καταδικάσει ο λαός χωρίς διακρίσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις