«Νεροκουβαλητές» της εξουσίας των μονοπωλίων

«Για μας η μοναδική βιώσιμη λύση είναι ένα εναλλακτικό ευρωπαϊκό σχέδιο, βασισμένο στην αλληλεγγύη και την κοινωνική ανάπτυξη, που θα προστατεύσει τα λαϊκά συμφέροντα και θα στραφεί εναντίον της εξουσίας των τραπεζών και του κεφαλαίου. Για να γίνει αυτό, πρέπει επειγόντως να αλλάξει ριζικά ο ρόλος της ΕΚΤ, ως ένα πρώτο βήμα για μια μεγάλη δημόσια παρέμβαση και για το δημόσιο έλεγχο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα το «Κόμμα ΕυρωπαϊκήςΑριστεράς».

Κάτι σαν το «ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι» είναι η πρόταση του ΚΕΑ στους λαούς της Ευρώπης. Οπως το ίδιο ισχυρίζεται, η «μοναδική του λύση» για να υπάρξει, προϋποθέτει να προηγηθεί η ριζική αλλαγή ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Ούτε το ένα ούτε το άλλο πρόκειται να υπάρξει. Οσο εξουσιάζουν τα μονοπώλια, λύση υπέρ των λαών δε θα βρεθεί και ούτε οι τράπεζές τους, ακόμα και υπό δημόσιο έλεγχο να τεθούν, πρόκειται να λειτουργήσουν με φιλολαϊκά κριτήρια.

Η Ευρωένωση που τόσο πολύ αγαπά το - σιτιζόμενο απ' αυτήν άλλωστε - ευρωμόρφωμα του οπορτουνισμού είναι φτιαγμένη καθ' εικόνα και ομοίωση της εξουσίας των μονοπωλίων. Για να προωθήσει τις ανάγκες τους, ευχαρίστως κατασφαγιάζει τα συμφέροντα και τις ανάγκες των λαών. Αυτό ισχύει και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, ούτε θα μπορούσε στο πλαίσιο της κυριαρχίας των μονοπωλιακών ομίλων να λειτουργήσει προς όφελος των λαών.

Η ΕΚΤ μια χαρά παίζει το ρόλο της. Το ίδιο καλά τον παίζει και το ΚΕΑ και είναι πολλαπλά επιζήμιος για τους λαούς και τα κινήματά τους, αφού στο όνομα της «αριστεράς» εισηγείται θέσεις και προτάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του συστήματος. Για την κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι του μόχθου δεν ευθύνονται οι μηχανισμοί, οι θεσμοί και οι δομές που το κεφάλαιο δημιούργησε για να εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντά του. Ευθύνεται η ίδια η εξουσία του. Το ΚΕΑ αυτήν την εξουσία την αφήνει στο απυρόβλητο και γίνεται έτσι νεροκουβαλητής στο μύλο της.

Ριζοσπάστης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις