Καπιταλιστική ανάπτυξη

Ηδη τα κύρια άρθρα στον αστικό Τύπο ήταν από χτες στη γραμμή «τα κουβαδάκια σας και μπρος». Το επιχείρημα ένα: «για να μην καταρρεύσει η χώρα». Οπου «χώρα» βεβαίως - βεβαίως είναι οι τραπεζίτες και λοιποί καπιταλιστές.

Η φιλολογία για τους «διαφωνούντες» είναι ήδη χωρίς αντικείμενο κι ας επιμένει ο Πρετεντέρης ότι ορισμένοι κινούνται εκτός γραμμής. Ακόμα κι αν υπήρχαν διαφωνούντες - που δεν υπάρχουν - με 120 ψήφους η κυβέρνηση περνάει τα μέτρα από τη Βουλή. Κι αν χρειαστεί να γίνουν εκλογές, κανένα πρόβλημα, έτοιμη την έχουν την εναλλακτική. Οπως σημειώνεται σε άρθρο του site «capital» δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ μετά την δήλωση Τσίπρα για την «επανεξέταση των διαδικασιών που αφορούν τη νομιμότητα της αγοραπωλησίας». Ο αναλυτής σωστά σημειώνει πως αφού η διαφωνία περιορίζεται στα περί νομιμότητας δεν υπάρχει πρόβλημα και γι' αυτό χαιρετίζει τη «στροφή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης» γιατί «έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή» (...) «η παραπάνω στροφή πιστώνεται στα θετικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία νιώθει την ανάγκη για μια ρεαλιστική στροφή» σημειώνει με έκδηλη την χαρά για το γεγονός ότι στο σύνολό τους πια οι πολιτικές δυνάμεις που δεσμεύονται από τη συμμετοχή στην ΕΕ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα εργαστούν για την εύρυθμη και προπαντός εντός των πλαισίων της νομιμότητας λειτουργία του συστήματος.

Υπάρχει, βέβαια, ένα θέμα για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που τον ψήφισαν ως «αντιμνημονιακό», πιστεύοντας ότι ένα τέτοιο επίθετο είναι ταυτόσημο και με τον αντικαπιταλισμό, αλλά αυτό διορθώνεται: θα βγει ο Λαφαζάνης να βάλει έναν αστερίσκο στη γενική θέση του κόμματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις