Ψέματα "με τη σέσουλα"



Είπε ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή, μιλώντας για το μνημόνιο:
"Αγωνιστήκαμε για τα εργασιακά δικαιώματα, για την αποτροπή των απολύσεων, για το δίκιο του ελληνικού λαού. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να πάει χαμένος".
Το μνημόνιο, όμως, άλλα λέει, όπως:
"Εως τον Οκτώβρη του 2015, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει διαδικασία διαβούλευσης, με επικεφαλής μία ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, με σκοπό την επανεξέταση ορισμένων υφιστάμενων πλαισίων της αγοράς εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των ομαδικών απολύσεων, της συλλογικής δράσης και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, λαμβανομένων υπόψη των βέλτιστων πρακτικών σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο".
Τι σημαίνουν αυτά; Το λέει το ίδιο το μνημόνιο.
"Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεξέτασης, οι αρχές θα ευθυγραμμίσουν τα πλαίσια για τις ομαδικές απολύσεις, τη συλλογική δράση και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ".
Και ακόμη:
"Οι αλλαγές στις πολιτικές για την αγορά εργασίας δε θα πρέπει να συνεπάγονται την επιστροφή σε παλαιότερα πλαίσια πολιτικής, ασύμβατα με τους στόχους της προώθησης μιας βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης"...
Επομένως, ο αγώνας του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται ο Αλ. Τσίπρας, που δεν πρέπει να πάει χαμένος, είναι αγώνας τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων.
Συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις, συνδικαλιστική δράση κ.λπ. διευθετούνται σε όφελος του κεφαλαίου.
Ψέματα και αυταπάτες "με τη σέσουλα".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις