Εραβαν το κοστούμι



Θυμάστε εκείνο τον ανεκδιήγητο υπουργό Εργασίας, τον Π. Σκουρλέτη, ο οποίος κάθε βδομάδα παρουσίαζε και ένα σχέδιο νόμου για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ;
Θυμάστε με τι σθένος υπερασπιζόταν την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο συγκεκριμένο νομοθέτημα και δικαιολογούσε την όποια καθυστέρηση με το επιχείρημα ότι διαβουλεύεται με τους «κοινωνικούς εταίρους»;
Μόνο ο "Ριζοσπάστης" αποκάλυπτε σταθερά ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν ήταν να επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα 751 ευρώ και ότι ακόμα κι αν το έκανε, αυτό θα συνοδευόταν από ισχυρά αντίδωρα στους εργοδότες.
Ο Σκουρλέτης, όμως, παραμύθιαζε συνειδητά το λαό, μέχρι που καταλήχθηκε το 3ο μνημόνιο. Το οποίο ορθά - κοφτά λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμιά νομοθεσία στο μέλλον, που θα προβλέπει την επαναφορά σε προηγούμενα καθεστώτα, σε ό,τι αφορά τα Εργασιακά και τους μισθούς.
Θεομπαίχτης, λοιπόν, ο πρώην υπουργός Εργασίας και συνολικά η κυβέρνηση, που κορόιδευαν το λαό, για να τον κρατάνε σε στάση αναμονής και ανοχής, μέχρι να του φορέσουν το κοστούμι του νέου μνημονίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις