"Τυρί στη φάκα"

«Πριν από λίγο καιρό ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", υπογράμμισε ότι "θα δώσουμε τη μάχη, θα στηρίξουμε τους πιο αδύναμους, θα ενεργοποιήσουμε την αλληλεγγύη, θα διεκδικήσουμε κοινωνικά αντισταθμίσματα" ώστε να εξηγήσει τη δρομολόγηση της συμφωνίας» (ηλεκτρονική «Αυγή», 12/8/2015).
Πράγματι, η κυβερνητική προπαγάνδα συνεχίζει να καλλιεργεί αυταπάτες, να ρίχνει «τυρί στη φάκα», προκειμένου να χειραγωγήσει λαϊκές δυνάμεις στη στήριξη τόσο της συμφωνίας - μνημόνιο όσο και της κυβέρνησης, να εμποδίσει την οργάνωση και ανάπτυξη της διεκδικητικής πάλης για τις απώλειες, για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, λέγοντας τάχα ότι η συμφωνία έχει σκληρά μέτρα αλλά η κυβέρνηση θα παλέψει για αντισταθμίσματα.
Πουλούν το παραμύθι της «αριστερής κυβέρνησης» και του «πρωθυπουργού που πάλεψε», άρα κάτι θα κάνει για το λαό. Παραμύθι, γιατί φέρνει τόσο άγρια και βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, πάγια αιτήματα του κεφαλαίου, που καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τόλμησε να φέρει. Αυτή είναι και η μεγάλη συνεισφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα.
Καμιά αναμονή από το λαό, είναι αυταπάτη να συνεχίζει να αναθέτει στα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις τις τύχες του. Τώρα, οργάνωση, πάλη για ρήξη με το κεφάλαιο, την ΕΕ, την εξουσία τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις