"Πλατφόρμα" ρυμούλκησης του λαού σε αδιέξοδα



ην κυβέρνηση την εμπιστεύομαι για να υλοποιήσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμά της και όχι φυσικά για να εφαρμόζει ένα καταστροφικό μνημόνιο λιτότητας και αποικιακής κηδεμονίας της χώρας», δηλώνει ο Π. Λαφαζάνης.
«Εχω τονίσει πολλές φορές, ο σκοπός ο δικός μου και των άλλων 32 ή 44 που δεν ψηφίσαμε το μνημόνιο, δεν είναι να ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά η κυβέρνηση μέσα από διαδικασίες να απεμπλακεί άμεσα από το μνημονιακό δρόμο (...) Εγώ είμαι συνεπής με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ», υποστηρίζει ο Θ. Πετράκος.
Ερώτηση: Ποιες είναι αυτές οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλούνται όλα τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι τις απεμπόλησε και καλώντας την να τις εφαρμόσει;
Απάντηση: Είναι αυτές που χειροκροτούσαν προεκλογικά οι βιομήχανοι. Είναι αυτές που συνέθεταν το περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, με τα ψίχουλα στην ακραία φτώχεια και τους «μποναμάδες» στο ντόπιο κεφάλαιο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Είναι αυτές που προσιδιάζουν σε ένα μείγμα πολιτικής που διαφέρει από το μνημόνιο στη ...λιγάκι περισσότερη χαλάρωση, για την επίτευξη πάντα του ίδιου στόχου, την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ενίσχυση δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων για τη διευρυμένη αναπαραγωγή της καπιταλιστικής κερδοφορίας.
Είναι αυτές με τις οποίες η «Αριστερή Πλατφόρμα» επιχειρεί να χειραγωγήσει το λαό, κοροϊδεύοντας ότι υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισης του καπιταλισμού, φράζοντάς του το δρόμο για την οργάνωση της πάλης, τη ρήξη και τη σύγκρουση με το κεφάλαιο, την ΕΕ, για την ανατροπή της εξουσίας τους, ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία.
Απ' τη σκοπιά αυτή, η «Αριστερή Πλατφόρμα» προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στο σύστημα, από τη σκοπιά που του τις προσφέρει και η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό λέει ότι δε θέλει να ρίξει την κυβέρνηση. Εχει την ίδια στρατηγική με διαφορετική δοσολογία στο μείγμα διαχείρισης και αν χρειαστεί, λέει, με εθνικό νόμισμα. Με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση. Με το ίδιο πρόγραμμα, η «Αριστερή Πλατφόρμα» χειραγωγεί το λαό, βοηθώντας αντικειμενικά όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τους αστούς. Κραδαίνοντάς το, επιχειρεί να ανακόψει ριζοσπαστικές διεργασίες, να «χωνέψει» τη δυσαρέσκεια απ' τα κυβερνητικά έργα, διατηρώντας την σε επίπεδα ασφαλείας. Καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό, σκορπά επιζήμιο εφησυχασμό και νοθεύει το ριζοσπαστισμό, προβάλλοντας σαν ριζοσπαστικές χρεοκοπημένες σοσιαλδημοκρατικές θέσεις, μέτρα που θα μπορούσαν να στηρίξουν την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με μια διαδικασία επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.
Κρύβει, βεβαίως, απ' το λαό ότι η έξοδος από το ευρώ και μόνο, χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, χωρίς η οικονομία και η εξουσία να έρθουν στα χέρια των εργαζομένων, είναι δρόμος που οδηγεί στον ίδιο γκρεμό το λαό και τα συμφέροντά του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις