Η Iskra, ως λαγουμιτζής που υποσκάπτει με πάθος το ΚΚΕ

Τι να κάνουμε; Δυστυχώς, δεν ζει ο Βλαδίμηρος για να δει πως οι νεόκοποι, άλλα εν ζωή, σύγχρονοι οπορτουνιστές, κάνοντας copyright το όνομα της εφημερίδας του Λένιν, της Iskra, αβαντζάρουν το αστικό σύστημα.

Ένα είναι σίγουρο, ο Λένιν στα αστικά δικαστήρια δεν θα τους πήγαινε, στα λαϊκά όμως…. να είστε σίγουροι!

Για να πάμε στην ουσία όμως, της συνέχειας που δίνει στην πώληση του «902» το Λαφαζαναίικο (έτσι όπως χωρίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζει τα χωριά της Κάτω Αχαγιάς, δηλαδή φάρες που ο καθένας έφτιαξε και το χωριό του). 

Αναρωτιέται λοιπόν ο διαχειριστής της Iskra, Ανδρέας Μπέλος:
«Και ποιο ήταν το έγκλημα που έκανε η Ιskra με το ρεπορτάζ της; Το έγκλημα της Iskra ήταν, κατά τον902.gr, ότι επανέλαβε για πολλοστή φορά στο ρεπορτάζ της Δευτέρας (5/8) την πρόταση ανεξάρτητων αριστερών δημοσιογράφων να μην "πωληθεί" ο ραδιοτηλεοπτικός "902", αλλά "να μετατραπεί και να λειτουργήσει, αποτελεσματικά και αποδοτικά, ως κανάλι όλης της Αριστεράς με τη στήριξη όλων των αριστερών δυνάμεων"».

Το ότι η βλακεία έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά το γνωρίζουμε, το ότι η βλακεία θα αποτελούσε πρόταση, με τη μορφή της ανεξαρτησίας δεν το περίμενα, ξαφνιάστηκα.

Που ακούστηκε να συνλαλούν τα εξαρτημένα παιδιά του Στάλιν, του Ζαχαριάδη, των Σοβιέτ και λοιπών δογματικών, με «αριστερούς ανεξάρτητους δημοσιογράφους» (άλλο φρούτο και τούτο… μου θυμίζει τους ανεξάρτητους παρατηρητές …του ΟΗΕ!) που κάνουν χρήση της γραφίδας τους ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης (δική τους ορολογία) μέσα από τα αστικά ΜΜΕ, βιδώνοντας εξ αριστερών τα βαρίδια στα πόδια του λαού και «όλοι μαζί» χέρι – χέρι, άλλοι να κάνουν βάρδια εκεί, στα lobby ΣΕΒ του Δασκαλοπούλου, και οι άλλοι, οι δογματικοί, θα καλούν την εργατική τάξη να πετάξει τα αφεντικά από πάνω της!
Μην τρελαθούμε τελείως!
Το να είσαι ανεξάρτητος σήμερα δεν σημαίνει ότι είσαι και υπεύθυνος, το αντίθετο μάλιστα.

Κρατείστε τώρα την επόμενη ατάκα της Iskra, «..ο 902 να μετατραπεί και να λειτουργήσει, αποτελεσματικά και αποδοτικά, ως κανάλι όλης της Αριστεράς».

Για να θυμηθώ λίγο και εγώ… εκεί κάπου στα 1990 – 1991. «Να (μετατρέψουμε – διαλύσουμε) το ΚΚΕ και να λειτουργήσει, αποτελεσματικά και αποδοτικά, (ως κόμμα) όλης της Αριστεράς».

Καλώς τα πάλι τα παιδιά! 
Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν, για να καταλάβουν ότι τα τσανάκια μας χώρισαν μια για πάντα. Όσο και κράζουν και να κλείνουν τη λέξη Αριστερά σε όλους τους τόνους, στο πίσω μέρος του μυαλού τους, φαίνεται, είναι πάντα η διάλυση του ΚΚΕ.
Αυτός είναι στρατηγικός στόχος της αστικής τάξης. Ο τακτικός στόχος υλοποιείται με πολύμορφη δραστηριότητα εργαλείων -τύπου Iskra- και άλλων συνιστωσών κλπ.

…και συνεχίζουν απροκάλυπτα στην Iskra.
«Μια τέτοια πρόταση, άλλωστε, θα ήταν σύμφωνη όχι μόνο με το συμφέρον της Αριστεράς..».

Για να το ξεκαθαρίσουμε.
Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το συμφέρον της Αριστεράς, και αν θέλετε και του ΚΚΕ ακόμη. Εμάς μας ενδιαφέρει το συμφέρον της εργατικής τάξης και του λαού και, στην περίπτωση αυτή, από την επίθεση της αστικής τάξης το μεγαλύτερο πλήγμα το έπαθε η εργατική τάξη και εσείς, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί οπορτουνιστές, συμπεριφερθήκατε σαν λαγουμιτζήδες στους ταξικούς αγώνες που στήριξε με πάθος ο «902» και το ΚΚΕ.

Η Iskra σας αναβλύζει θολό νερό, παγίδα για οποιονδήποτε ανυποψίαστο περί των οπορτουνιστών και της διαδρομής τους στο κομμουνιστικό κίνημα.

Το παρελθόν, εάν δεν τιμά το παρόν, δηλώνει ασυνέχεια, εγκατάλειψη, μετάνοια, υποταγή.
Λέξεις όπως: μετατροπή, μεταρρύθμιση, μετάλλαξη, μετάβαση, μετάνοια, μεταβολισμός, σε επίπεδο αρχών είναι εμβολισμός και πλαγιοκόπηση τόσο του ΚΚΕ όσο και του ταξικού κινήματος, αγαπητοί Λαφαζαναίοι.

…και συνεχίζουν με απύθμενο θράσος στην Iskra:   

«Ποιοι, λοιπόν, θέλουν ένα ΚΚΕ "σούπα"; Αυτοί που επιδιώκουν να κρατήσουν ζωντανή και όρθια για όλη τη ριζοσπαστική Αριστερά τη φωνή του ραδιοτηλεοπτικού "902" ή εκείνοι που έναντι χρηματικού ανταλλάγματος την εκχωρούν σε καπιταλιστικούς ομίλους; (Ή εδώ μιλάμε για "καλούς καπιταλιστές;"».
Άντε πάλι: Αυτοί που μας χρωστάγανε, μας κλέψαν και το βόδι!
Μην ανησυχείτε, όρθια είναι η ριζοσπαστική σας αριστερά. Ο λαός είναι ανάσκελα και, όσο για τα μοιρολόγια σας, θυμίζουν τις πληρωμένες μοιρολογίστρες στην ταινία  του Ζορμπά. 
Στοιχηθήκατε ως μεταλλαγμένη πυροβολαρχία εξ αριστερών στις επιθέσεις της αστικής τάξης στο ΚΚΕ.
Περάσατε απέναντι κύριοι, δεν κρατήσατε ούτε τα προσχήματα και, υπό αυτήν την έννοια, μπορείτε να ανεβείτε τα σκαλιά του Μαξίμου, με τις ευλογίες του ΣΕΒ και να έρθετε εις γάμου κοινωνία με τα άλλα κόμματα της συγκυβέρνησης.
Καλά στέφανα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις