Για τον 902

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ δίνει το στίγμα του σκεπτικού του Κόμματος που οδήγησε στη γνωστή απόφαση.

Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση του 902 έδωσαν για δύο και πλέον δεκαετίες ένα σοβαρό και πολύμορφο αγώνα για ουσιαστική ενημέρωση του λαού, ώστε να ξέρει την αλήθεια, να διαμορφώνει άποψη μέσα στη λαίλαπα της στρέβλωσης των γεγονότων και της παραπληροφόρησης. Ο 902 αποτέλεσε για πάνω από 20 χρόνια τη φωνή των εργαζομένων, αλλά κυρίως τη φωνή του ΚΚΕ. Ήταν η μοναδική φωνή στήριξης της πάλης για το σοσιαλισμό, ενάντια στην εκμετάλλευση.

Ο 902, κόντρα σε όσους θέλουν να πείσουν για το αντίθετο, δεν δούλεψε ποτέ με τη λογική του κέρδους, με τη λογική των καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Δημιουργήθηκε για τις ανάγκες ενημέρωσης του λαού και εκλαΐκευσης της γραμμής του ΚΚΕ. Χτίστηκε, αναπτύχθηκε με κόπους των Κομμουνιστών, φίλων του Κόμματος, άλλων ανθρώπων που είχαν την καλή θέληση, που αναγνώριζαν την αναγκαιότητα ύπαρξης αυτού του σταθμού. Δημιουργήθηκε και λειτούργησε με το μεράκι των εργαζομένων, δημοσιογράφων, τεχνικών, έχοντας πάντα τη συνεχή βοήθεια του ΚΚΕ. Ιδεολογική, υλική και οικονομική.

Όσον αφορά τα όσα γράφτηκαν περί «ανηθικότητας», «αντιδημοκρατικότητας» και τα λοιπά συναφή από όψιμους υπερασπιστές της λειτουργίας του 902, όπως ο Θανάσης Καρτερός της Αυγής, μπορώ να πω ότι είναι αναμενόμενο από ανθρώπους που έχουν κάνει επάγγελμα το κουρέλιασμα των εννοιών του ριζοσπαστισμού και του σοσιαλισμού, που υπόσχονται έναν «καλύτερο καπιταλισμό», με «ανθρώπινο πρόσωπο», να παίζουν με τέτοιους όρους. Ο 902 λειτούργησε μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα πολεμώντας το. Μέσα στον καπιταλισμό, ο 902 υφίσταται την κρίση. Έτσι λοιπόν, στις σημερινές συνθήκες το περιουσιακό στοιχείο του Κόμματος, που χτίστηκε με θυσίες από το ΚΚΕ και ενισχύθηκε από φίλους και οπαδούς του σταθμού, πρέπει να αξιοποιηθεί, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο είναι δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο χρέη που έχει και έχουν αναφερθεί στην ανακοίνωση.

Ο Καρτερός και το κόμμα του, το μόνο που τους απασχολεί είναι πως θα χτυπήσουν το ΚΚΕ. Δεν τους έπιασε ο πόνος για τον 902. Πάντα φαρμάκι στάζει από τα γραφόμενά του, ενάντια στο ΚΚΕ και τον 902 και τώρα και πριν.

Και κάτι άλλο: Η ψυχή του ΚΚΕ είναι οι Κομμουνιστές. Τα μέλη του ΚΚΕ, που είτε έδωσαν τις ζωές τους, με το όπλο στο χέρι, στις φυλακές και στις εξορίες ή επέλεξαν να το υπηρετούν από οποιαδήποτε θέση, με οποιοδήποτε κόστος. Δεν περιμένω από εσάς, κύριε Καρτερέ, να καταλάβετε τι σημαίνει θυσία για την ιδέα του Σοσιαλισμού και του Κομμουνισμού. Απλά επαναλαμβάνω αυτό που πάντα λέμε εμείς που επιλέξαμε να υπηρετούμε το Κόμμα, από αυτό το πόστο: Ο 902 δεν είναι επιχείρηση που λειτουργεί για να βγάζει κέρδη, αλλά για να υπηρετεί την προπαγάνδα της πολιτικής του ΚΚΕ. Αυτό υπηρετούμε, αυτό θα κάνουμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. 

Ξέρω ότι είναι δύσκολο να αντιληφθεί ένας άνθρωπος που επιλέγει να είναι απέναντι στο Κόμμα, που σπαταλά τόνους μελανιού προσπαθώντας να χτυπήσει το ΚΚΕ, ότι υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν το ΚΚΕ πάνω από τα πάντα. Ίσως και αυτό να φοβάστε: ότι υπάρχουν άνθρωποι που με αυτοθυσία στηρίζουν το ΚΚΕ. Που όχι μόνο με 800 ευρώ αλλά και εθελοντικά εργάζονται, προκειμένου οι θέσεις του Κόμματος να φτάσουν παντού. Όπως όλα τα επαγγελματικά στελέχη, οι βουλευτές του, όλοι οι εργαζόμενοι. Γιατί πρωτίστως είμαστε Κομμουνιστές, με ηθική, καθαρά χέρια και πάνω απ' όλα την ικανότητα να κοιτάμε τους συναδέλφους μας στα μάτια.

Ήδη στο Portal, υπάρχουν πολλοί σύντροφοί μας που βοηθούν και ορισμένοι μάλιστα γυρνώντας από τη δουλειά, κάνουν μια ολόκληρη βάρδια χωρίς καμιά αμοιβή. Αυτά βέβαια θα πει κανείς ότι ισχύουν μόνο για τους Κομμουνιστές. Όμως το υπογραμμίζω ότι στο σταθμό μας, για να αντέξει τόσα χρόνια, έχουν μεγάλη προσφορά όλοι όσοι μέχρι σήμερα δουλεύουν εδώ.

Μαζί δώσαμε τη μάχη, μαζί και τώρα συνεχίζουμε. Όχι μόνο αντέχουμε, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθουμε στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και θα αντέξουμε με εμπιστοσύνη στο κριτήριο και τη στήριξη του λαού.  

Ορέστης Παντελόγλου 
δημοσιογράφος στον 902 Αριστερά στα FM

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις