Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Τ
ο χορό στη βρώμικη επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902», συνεχίζει να σέρνει η εφημερίδα «Νέα» και το συγκρότημα του ΔΟΛ. Αυτή η εφημερίδα, που καθημερινά δεν αφιερώνει ούτε αράδα για τις θέσεις του ΚΚΕ και όταν το κάνει είναι για να τις διαστρεβλώσει, τώρα αφιερώνει σελίδες επί σελίδων, αφιερώματα και πρωτοσέλιδα για να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Με ψέματα και συκοφαντίες μιλάει για «αδιαφανείς διαδικασίες» και «σκάνδαλα». Πηγαίνει μάλιστα ακόμη παραπέρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η αγοράστρια εταιρεία του «902» εμπλέκεται στο σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας στην Ευρώπη, με προφανή στόχο η λάσπη να φτάσει στο ίδιο το ΚΚΕ. Ζήλεψαν φαίνεται στα «Νέα» τη δόξα του «αυριανισμού», θυμήθηκαν τα δικά τους «έργα και ημέρες», τότε που το ΚΚΕ έκανε υποτίθεται εμπόριο ναρκωτικών και όπλων...

Τι κι αν το ΚΚΕ δήλωσε επανειλημμένα ότι αυτή η ενέργεια ήταν αναγκαία για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία... Τι κι αν εξήγησε αναλυτικά ότι όλα έγιναν, όπως προβλέπονται από τους νόμους και ότι πρέπει να γίνουν όλοι οι σχετικοί έλεγχοι... Ακόμη και η αγοράστρια εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση ενάντια στα υπονοούμενα περί εμπλοκής της σε σκάνδαλα και ότι επίσης θα δώσει, όπως έχει υποχρέωση, όλες τις πληροφορίες και τις εξηγήσεις στο ΕΣΡ και τις άλλες αρμόδιες αρχές.

Ψιλά γράμματα λοιπόν γι' αυτούς. Ταγμένοι να υπηρετούν το σάπιο σύστημα είναι και γι' αυτό επιτίθενται στο ΚΚΕ, που είναι η δύναμη εκείνη που το αντιπαλεύει και προσπαθεί να το ανατρέψει. Δε μας κάνει εντύπωση αυτή η επίθεση. Την περιμέναμε. Αποδεικνύει ποια φωνή θεωρεί ενοχλητική το συγκρότημα του ΔΟΛ. Ομως, το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Γ
ιατί όμως τους έπιασε τέτοιος πόνος για τον «902», τη στιγμή που έχουν γίνει δεκάδες αντίστοιχες αγοραπωλησίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών σε όλη την Ελλάδα; Γιατί οι ιδιοκτήτες των «Νέων» επιλέγουν να κάνουν πρώτο θέμα τον «902»; Στην αγοραπωλησία αυτή, οι αντιδράσεις είναι πολιτικές από τα «Νέα» και το ΔΟΛ, αλλά και επιχειρηματικές, που κρύβονται με υποκρισία και ακραίο αντικομμουνισμό. Δεν μπορεί να διαφύγει της προσοχής ότι κατηγορούν το ΚΚΕ επειδή πωλήθηκε η «Ραδιοτηλεοπτική» - πράγμα που δεν κρύφτηκε - ενώ ο ίδιος ο ΔΟΛ, όπως και κάθε ιδιοκτήτης, μπορεί να κάνει αγοραπωλησίες και αλλαγές στη σύνθεση εταιρειών του. Κατηγορούν επίσης το ΚΚΕ επειδή η πώληση γίνεται σε εταιρεία κυπριακών συμφερόντων, λες και είναι παράνομο κάτι τέτοιο. Ολα αυτά είναι υποκρισίες.

Η «Ραδιοτηλεοπτική» πουλήθηκε όχι για να αποκομίσει κέρδη το ΚΚΕ, αλλά για να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία. Οσοι κατηγορούν το ΚΚΕ, δε δίνουν δεκάρα γι' αυτά. Από κει και πέρα η μεταβίβαση έγινε με βάση τους νόμους της σημερινής οικονομίας, τους νόμους τους. Τι θα ήθελε δηλαδή ο ΔΟΛ; Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ παλεύει ενάντια σε αυτό το σύστημα, τον καπιταλισμό και τους νόμους που τον διέπουν. Δε δημιούργησε αυτούς τους νόμους, ούτε τους στηρίζει, σε αντίθεση με όλους αυτούς που κατηγορούν το ΚΚΕ.

Η επίθεση στο ΚΚΕ, όμως, έχει και άλλα κίνητρα. Είναι γεγονός ότι η καπιταλιστική κρίση έχει αρνητικές επιπτώσεις και στον κλάδο των ΜΜΕ, τα οποία υπηρετούν διάφορους σκοπούς - οικονομικούς, αλλά και σκοπούς ιδεολογικής και πολιτικής χειραγώγησης. Δεν είναι τυχαίο ότι την τετραετία της κρίσης έχουν γίνει αρκετές αγοραπωλησίες τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, εσωτερικές ανακατατάξεις στην εταιρική σύνθεση των ΑΕ. Αλλες αλλάζουν επιχειρηματικά σχέδια για να αντεπεξέλθουν, μειώνουν «λειτουργικά» έξοδα, δηλαδή προσωπικό και μισθούς. Το κενό στην αγορά που άφησε η κρατική ραδιοτηλεόραση, το κλείσιμο της οποίας καταγγείλαμε, είναι πεδίο και επιδίωξη να καλυφθεί από ιδιωτικές εταιρείες, με στόχο να κερδίσουν από το μερίδιο της πίτας της ΕΡΤ. Ο ΔΟΛ, φαίνεται, θέλει να κερδίσει ή να μη χάσει πόντους σε αυτήν την κόντρα και τους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται μεταξύ επιχειρηματιών.

Ε
ίναι σαφές πλέον ότι δεν νοιάζουν τον ΔΟΛ τα περί «διαφάνειας». Πόλεμο στο ΚΚΕ θέλουν να κάνουν - με όλα τα μέσα - και να υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Ας κάνουν πόλεμο στην πολιτική και τις θέσεις του ΚΚΕ, τις οποίες είναι φυσικό, ως γνήσιοι απολογητές του καπιταλιστικού συστήματος, να εχθρεύονται. Να μην επιτίθενται όμως σε ζητήματα ηθικής στο ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ δε μετέχει σε επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς, όπως κάνουν αυτοί. Θα αποκαλύπτονται γι' αυτά, όπως και τότε - το 1991 - που αναμασούσαν όλη τη βρώμικη επίθεση για τις «επιχειρήσεις του ΚΚΕ».

Κατόπιν αυτών, ας βγάλει ο κάθε άνθρωπος καλής θέλησης τα συμπεράσματά του από την επίθεση των «Νέων» στο ΚΚΕ και όλων όσοι τα αντιγράφουν.

ΥΓ: Ο αρθρογράφος του λίβελου εναντίον του ΚΚΕ στα «Νέα του Σαββατοκύριακου», Η. Κανέλλης, εκφράζει την απογοήτευσή του γιατί ο «902» δεν έγινε ένα δημοκρατικό πλουραλιστικό ραδιόφωνο της Αριστεράς. Το πώς εννοούν τον πλουραλισμό στα «Νέα», που έχουν μόνιμα αποκλεισμένο το ΚΚΕ, είναι άλλο θέμα. Το ενδιαφέρον όμως στο συγκεκριμένο άρθρο είναι ότι το συγκρότημα συμπλέει - για μια ακόμη φορά - στην κριτική του απέναντι στο ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις