Αποκαλύπτονται

"Στήριξα τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη με την έννοια ότι ήθελα να φτάσουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό". Αυτό είπε την Παρασκευή το πρωί η υποψήφια με τη Λαϊκή Ενότητα και πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Νάντια Βαλαβάνη. Μία ωμή ομολογία που αποκαλύπτει το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στο λαό!
Αυτό, λοιπόν, που στήριξε η Ν. Βαλαβάνη ήταν το "άνοιγμα" του Ασφαλιστικού και των Εργασιακών, η εφαρμογή της "εργαλειοθήκης" του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές στο Φορολογικό σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, η υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, που κόβει αυτόματα τις δημόσιες δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις, πόρους σε νοσοκομεία, σχολεία, ιδρύματα Πρόνοιας. Γιατί όλα αυτά προέβλεπε η περίφημη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη. Και όλα αυτά συνοδεύονταν από το περίφημο "θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές εις το διηνεκές", όπως έγραφε στην εισαγωγή της η ίδια συμφωνία! Ολα αυτά είναι που ο Π. Λαφαζάνης, τότε υπερυπουργός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, έλεγε πως δεν είναι απαραίτητο να έρθουν στη Βουλή για να συζητηθούν.
Θυμίζουμε, επίσης, πως τότε η κα Βαλαβάνη, που σήμερα το παίζει "αντιμνημονιακή", όπως και οι υπόλοιποι στη ΛΑΕ, έλεγε πως "είναι πατριωτικό καθήκον" να πληρώσει ο λαός τον ΕΝΦΙΑ, τους φόρους που είχαν επιβάλει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από το 1ο και το 2ο μνημόνιο. Τόσο αντιμνημονιακοί, τόσο φιλολαϊκοί... Στην περίπτωση της ΛΑΕ, οι μάσκες δεν πέφτουν, τις ρίχνουν μόνοι τους. Και ο λαός καταλαβαίνει πλέον ότι η παρωδία του ψέματος που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις