Για να μη βρεις αύριο την ψήφο σου απέναντί σου...

Σκεφθείτε να μας έλεγαν:
Ψηφίστε για να συμφωνήσετε να μην έχετε σύνταξη, τα παιδιά σας να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με μισθούς πείνας, ελαστικές εργασιακές σχέσεις ή να είναι άνεργα.
Ψηφίστε για να συμφωνήσετε να αυξηθούν οι φόροι και τα χαράτσια, να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία.
Ψηφίστε για να συμφωνήσετε ότι πρέπει να κάνετε θυσίες διαρκείας προκειμένου να αποκατασταθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων...
Θα ήταν η απόλυτη παράνοια. Κι όμως, αυτό καλούνται να κάνουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με την ψήφο τους στην κάλπη της 20ής Σεπτέμβρη. Αυτό ζητάει η αστική τάξη να βγει από την κάλπη στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και σ' αυτό συντείνει η προπαγανδιστική τακτική των αστικών κομμάτων.
Το πράγμα είναι πλέον σαφές: `Η ψηφίζεις νέες θυσίες στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δηλαδή εφαρμογή του μνημονίου με όποιο κυβερνητικό σχήμα προκύψει από ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι - ΑΝΕΛ ή κάνεις ένα βήμα στο δρόμο για την ανατροπή, δηλαδή ενισχύεις το ΚΚΕ.
Υπάρχει, βέβαια, και η επιλογή της επανάληψης μπαγιάτικων αυταπατών και ψευδαισθήσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΥΡΙΖΑ 2, κατά κόσμον Λαϊκή Ενότητα, ότι μπορεί να υπάρξει διέξοδος για το λαό μέσα στον αντιλαϊκό δρόμο που ζητά νέες θυσίες. Η απάτη ότι διέξοδος για το λαό είναι να διαλέξει άλλον τρόπο χρεοκοπίας του, όχι δηλαδή με ευρώ αλλά με εθνικό νόμισμα. Ψευδαισθήσεις, αυταπάτες και απάτες που γκρεμίστηκαν σαν χάρτινος πύργος το προηγούμενο 7μηνο.
Ακόμα χειρότερα, να δώσει ψήφο στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής ώστε αποθρασυμένα την επομένη των εκλογών να επιβάλουν «άκρα του τάφου σιωπή», όπου το κίνημα σηκώνει κεφάλι, την «ησυχία που υπήρχε επί 7ετίας» και την οποία αναπολούν με νοσταλγία. Υπάρχει, λένε μερικοί, και η αποχή, για την οποία περίπου εύχονται να είναι σε υψηλά ποσοστά ώστε να επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση για τη φοράδα στο αλώνι, που βεβαίως δεν απειλεί τα συμφέροντα της αστικής τάξης.
Δεν είναι καλαμπούρι. Η βδομάδα που πέρασε δεν άφησε περιθώρια για καμιά αυταπάτη. Οι διεκδικητές της κυβερνητικής εξουσίας, το σύνολο των δυνάμεων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, έκαναν απόλυτα καθαρό πως διεκδικούν την ψήφο του λαού με καθαρή εντολή την απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων. Ο λαός καλείται να επιλέξει απλώς το ποιος και πώς θα το εφαρμόσει.
Ζητάνε από το λαό να «πυροβολήσει τα πόδια του». Τίποτα λιγότερο.
Μιλάνε ήδη για Συλλογικές Συμβάσεις στα μέτρα του μνημονίου και ζητάνε από τους εργάτες να τις προεγκρίνουν με την ψήφο τους.
Βεβαιώνουν για ανατροπές στο Ασφαλιστικό στα μέτρα του μνημονίου και ζητάνε από τους συνταξιούχους αλλά και όσους ελπίζουν να βγουν στη σύνταξη προέγκριση με ψήφο δαγκωτή.
Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι θα επιβάλουν όσους και όποιους νέους φόρους απαιτεί η εφαρμογή του μνημονίου και αξιώνουν από τα ήδη τσακισμένα νοικοκυριά να φτάσουν στα εκλογικά τμήματα στηρίζοντας με την ψήφο τους τη χρεοκοπία τους.
Απευθύνονται στους αγρότες και τους ζητούν μαζί με την ψήφο τους να καταθέσουν στην κάλπη και την προκαταβολή του πρόσθετου φόρου.
Βεβαίως, απευθύνονται και στην αστική τάξη - «λαός» κι αυτή - με έναν μακρύ κατάλογο αναδιαρθρώσεων που εγγυώνται ανάκαμψη στην κερδοφορία, με τους εργάτες στα γόνατα τόσο που να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι ούτε στα όνειρά τους.
Εξαφάνισαν από την προεκλογική συζήτηση κάθε κουβέντα ακόμα και για τις κλασικές υποσχέσεις των «πρώτων εκατό ημερών». Και, βέβαια, δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Αφού ήδη έχουν υπογράψει πως μέσα στο φθινόπωρο, δηλαδή αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί θα καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2016 - 2019, το οποίο θα περιέχει μέτρα ύψους περίπου 3 - 4 δισ. ευρώ. Απ' αυτά, μέτρα 2 δισ. ευρώ πρέπει να ψηφιστούν μέχρι τον Οκτώβρη και είναι τελείως νέα, δηλαδή δεν έχει ακόμα καθοριστεί το περιεχόμενό τους. Επίσης, όποια και να είναι η κυβέρνηση, θα προχωρήσει στην υλοποίηση των περίφημων μηχανισμών ημιαυτόματης περικοπής δαπανών όταν δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που προβλέπονται. Οταν οι στόχοι των τεράστιων πλεονασμάτων δεν πιάνονται, θα λαμβάνονται, από ένα «συμβούλιο σοφών», νέα μέτρα, νέες περικοπές δαπανών για να προκύπτουν αρκετοί πόροι για τη χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου.
Εχουν ήδη δεσμευτεί ότι ο ΕΝΦΙΑ μονιμοποιείται, η εισφορά αλληλεγγύης αυξάνεται σημαντικά και γίνεται μόνιμη. Οι αυτοαπασχολούμενοι φορολογούνται απ' το πρώτο ευρώ, ενώ οι αγρότες θα βρεθούν στο στόχαστρο μιας πραγματικής φορολογικής καταιγίδας με εκτίναξη της άμεσης φορολογίας, ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, κατάργηση αφορολόγητου. Γι' αυτά ζητάνε έγκριση και με την ψήφο της Κυριακής.
Εχουν ήδη αποφασίσει ότι οι συνταξιούχοι θα έχουν νέες, ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις στις συντάξεις τους, συνολικού ύψους πάνω από 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2016. Οτι εκτός απ' την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μέσα απ' τη φόρμουλα της ποινικοποίησης κάθε πρόωρης συνταξιοδότησης, τις αυξήσεις στις κρατήσεις των συντάξεων θα υπάρξουν νέα, επιπρόσθετα μέτρα, όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Και γι' αυτά ζητάνε προέγκριση από τη λαϊκή ψήφο.
Οπως ζητάνε από τους εργαζόμενους να εγκρίνουν με την ψήφο τους την Κυριακή την κατεδάφιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει και τη μόνιμη επιδίωξη του κεφαλαίου για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Ε, δεν είναι μονόδρομος όλα αυτά. Δεν είναι μονόδρομος η αυτοκτονία της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Το ΚΚΕ μέσα από το σύνολο των θέσεών του και με τις συγκεντρώσεις της προεκλογικής περιόδου έδειξε ότι υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούν και θέλουν να αντισταθούν, ακόμα καλύτερα, που μπορούν να ανοίξουν το δρόμο της ανατροπής. Ενισχυμένο και με τη λαϊκή ψήφο το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του, όχι μόνο αντιστεκόμενος στην αντιλαϊκή επίθεση αλλά περνώντας ο ίδιος στην αντεπίθεση. Η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει ακόμα περισσότερη δύναμη στο λαό όχι μόνο να παλέψει για να παρεμποδίσει - ανατρέψει την πολιτική του κεφαλαίου, αλλά και για να ενισχυθεί εκείνη η πολιτική πρόταση που οδηγεί σ' έναν πραγματικά διαφορετικό, ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο. Η πρόταση του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία που διασφαλίζει κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση απ' την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Μια πραγματική εναλλακτική για το λαό, ικανή να αξιοποιήσει και να αναπτύξει παραπέρα τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις