Επανάληψη της κοροϊδίας

Τη συμφωνία που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο διαφήμισε τις προάλλες από το Κερατσίνι ο Αλ. Τσίπρας, λέγοντας μεταξύ άλλων:
"Γνωρίζουμε ότι η συμφωνία που υπογράψαμε στις 12 Ιούλη (...) έχει δυσκολίες. Απέτρεψε, όμως, την κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Ανέτρεψε το σχέδιο του grexit. Και επιτρέπει να πάρει ανάσα η χώρα. Με τη χρηματοδότηση, με τα αναπτυξιακά κονδύλια, τη δέσμευση για τη μείωση του χρέους, την υπαγωγή στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Βαδίζουμε σε μια νησίδα σταθερότητας. Και θα οργανώσουμε από καλύτερες θέσεις τη μεγάλη μάχη των αλλαγών, χωρίς τις οποίες είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να βγούμε από το βάλτο".
Καμία πρωτοτυπία, ούτε καν στα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για να εξαπατήσουν το λαό. Για του λόγου το αληθές, να τι έλεγε στις 12 Φλεβάρη 2012 στη Βουλή ο Λ. Παπαδήμος, υπερασπιζόμενος το δεύτερο μνημόνιο:
"Είναι ένα πρόγραμμα σκληρό που συνεπάγεται οδυνηρές θυσίες, σε συνέχεια θυσιών που ήδη έχουν γίνει. Ομως, είναι ένα πρόγραμμα που θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση και να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη".
Και λίγο πριν τον τότε υπουργό Οικονομικών, ο Αντ. Σαμαράς, σαν πρωθυπουργός, έλεγε:
"Τώρα θα πάρουμε το νέο δάνειο για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και μετά θα βγούμε από την κρίση με τις δικές μας δυνάμεις. Κάνουμε λίγα βήματα μακριά από τον γκρεμό. Αυτό που ψηφίζουμε σήμερα περιέχει και τη λάθος συνταγή, αλλά περιέχει και κάτι άλλο που δεν είχε η πρώτη δανειακή σύμβαση: το κούρεμα".
Η ιστορία (και η κοροϊδία...) επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις