Ο χαρτοπόλεμος Σαμαράς

1. Ο σοβαρός κύριος Σόιμπλε, που ουδεμία σχέση έχει με τον ανεμοδείκτη Σαμαρά, μας επανέφερε στην πραγματικότητα. Ο Σόιμπλε διαλέγει πότε θα επιτεθεί χωρίς δισταγμό, με τον κυνισμό που χαρακτηρίζει τους ανθρώπους των παρασκηνίων. Διασκεδάζοντας με το να κάνει εκπλήξεις στους εταίρους του, επωφελήθηκε από το χλωμό εκλογικό αποτέλεσμα του Σαμαρά και τον αποτελείωσε με το να εμφανιστεί στη θέση του για να κάνει διάγγελμα - ο μοχθηρός Γερμανός - σ' εμάς τους Ελληνες. Μας υπενθύμισε σε ποια εξουσία ανήκουμε και ποιο είναι το κέντρο λήψης των αποφάσεων.
2. Ο Σαμαράς είναι ένας ευκαιριακός συνένοχος του Σόιμπλε. Η φιλοδοξία του υπερίσχυσε του κοινού συμφέροντος. Δε συνομιλούσε με τον Σόιμπλε, τον εκλιπαρούσε. Εν ονόματί μας. Πράγμα που συνιστά μεγάλη προσβολή, τόση, που δεν παραγράφεται. Για πρώτη φορά η ευτέλεια και η δειλία δημιούργησαν ένα μόνιμο πένθιμο περιβάλλον.
3. Οσοι καλλιεργούν με αριστοτεχνικό τρόπο την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι εναντίον μας. Η χώρα χάνεται, και ούτε η νοσταλγία, ούτε η δυσαρέσκεια μπορούν να την φέρουν πίσω. Η κατάσταση σύγχυσης μάς τροφοδοτεί καθημερινά με άσχημα νέα, τα οποία ούτε ο νάρκισσος Βενιζέλος μπορεί να αναχαιτίσει. Περίλυπος ο πολίτης, το μόνο που επιδεικνύει αδιάκοπα είναι η άρνησή του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να διαλέξει το πεδίο δράσης του, ούτε και τα όπλα του.
4. Η Ευρώπη στα χείλη των μνημονιακών παραμένει θεόσταλτη, και όλοι μας, από την Πορτογαλία έως τις Ανατολικές χώρες, δεν αντιμετωπιζόμαστε παρά ως ένα πλήθος δούλων. Τη θλιβερή αλήθεια της συστηματικής εξαπάτησης σε βάρος μας - η οποία μεταφράζεται από την κυβέρνηση ως ευγενές δόγμα - οφείλουμε να την διαδώσουμε.

5.Πώς να φρεσκάρει τη μνήμη του ο Σαμαράς χωρίς να προσβάλει τον εαυτό του; Θα διαλυθεί σαν χαρτοπόλεμος. Από πού ν' αρχίσει; Με το ελεεινό καθεστώς του, το οποίο στηρίζει ακόμα και τώρα με παράνομους ελιγμούς, κατάφερε να γίνει για τους Ελληνες η τελευταία μεγάλη συμφορά που τους βρήκε. Τι του απομένει; Η ανασκευή της ζωής του με απώτερο σκοπό την αγιογράφησή του είναι το μέλλον και η τελευταία της ζωής του επένδυση. Πλέον ανίσχυρος και ακίνητος, παρακολουθεί τα γεγονότα από μακριά, ελπίζοντας ότι οι ευχαριστίες των Ευρωπαίων προς αυτόν θα συνοδεύονται από την παροχή μιας καθωσπρέπει θέσης στους κόλπους της Ευρώπη

Γιώργος  ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις