Κάνε τα κουμάντα σου

Δ
είτε τις διακηρύξεις τους. Περισσεύουν οι επικοινωνιακές φράσεις. ΣΧΕΔΟΝ όλοι μιλάνε για «όμορφους ανθρώπινους και καθαρούς Δήμους». Το ίδιο και στην εργατοσυνοικία μας.* Μιλάνε για «όμορφο και καθαρό Αιγάλεω» για το πόσο λατρεύουν αυτήν την πόλη. Για το πώς από μικρά παιδιά έζησαν και μεγάλωσαν στις γειτονιές του Αιγάλεω. ΣΧΕΔΟΝ όλοι τους λένε ότι είναι «ένας από εσάς». Υποψήφιοι δήμαρχοι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που στα φυλλάδιά τους υμνούν τους εαυτούς τους, προβάλλουν χωρίς μέτρο έστω, τις ικανότητές τους, άλλοι τις μεγάλες σπουδές τους, άλλοι το πόσο ικανοί και μεγάλοι επιχειρηματίες είναι. Σχεδόν όλοι σού λένε ότι έχουν τις λύσεις, το μαγικό ραβδί. Κάποιοι το λένε καθαρά, το κάνουν και ταμπέλα «Ο Αιγαλιώτης ψηφίζει ο τάδε μπορεί». Δηλαδή, «σε θέλω μόνο για την ψήφο, μετά κάτσε στη γωνία, εγώ είμαι εδώ για σένα». Ονομάζουν την παράταξή τους «Συμμαχία για το Αιγάλεω», την ίδια στιγμή που τρία δικά τους στελέχη δικοί τους πρώην αντιδήμαρχοι «ξεσυμμάχησαν» απ' αυτούς και κατεβαίνουν με δικές τους παρατάξεις, για να «σώσουν» και να κάνουν «καθαρό το Αιγάλεω», όπως λένε, γιατί φαίνεται πως σαν διοίκηση και αντιδήμαρχοι ούτε το έσωσαν, ούτε καθαρό το έκαναν. Μάλιστα, ο ένας που ονομάζει την παράταξή του «ΩΡΑ Αιγάλεω» (οκτώ χρόνια που ήταν στη διοίκηση (ΝΔ) φαίνεται δεν είχε έρθει η «Ωρα για το Αιγάλεω»), συμμάχησε με άλλον αντιδήμαρχο από την άλλη παράταξη της σημερινής διοίκησης (ΠΑΣΟΚ) που και αυτός παραιτήθηκε και έκανε δική του «Ανεξάρτητη παράταξη». Δηλαδή, ένας που ως αντιδήμαρχος της σημερινής διοίκησης τέσσερα χρόνια υπερασπιζόταν την πολιτική και το «έργο της» απέναντι στον άλλο πρώην αντιδήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης, ο οποίος «κατακεραύνωσε» τη σημερινή, αλλά σήμερα και οι δυο μαζί, που συνολικά διοίκησαν 12 χρόνια, ζητάνε ψήφο για να κάνουν το «Αιγάλεω καθαρό και Ανθρώπινο», γιατί επί 12 χρόνια δεν μπόρεσαν να το κάνουν.
Ζ
αλιστήκατε; Ετσι, ζαλάδα είναι τα πράγματα στις μετακινήσεις ανάμεσα σε διαφορετικά ψηφοδέλτια που όλοι όμως είναι με το ίδιο κόμμα, αυτό των επιχειρηματιών, της ΕΕ, της αντιλαϊκής πολιτικής. Αλλά έχει και συνέχεια. Ενας άλλος, κι αυτός μάλιστα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στην προηγούμενη διοίκηση Καλογερόπουλου (ΝΔ) και παράγοντας του κυβερνητικού κόμματος, κατεβαίνει τώρα με δική του παράταξη που τη λέει «Αιγάλεω Μπροστά», γιατί φαίνεται ότι κι επί δικής του προεδρίας και διοίκησης το Αιγάλεω πήγε πίσω. Αλλος, που ήταν δημοτικός σύμβουλος και το 'παιζε «αριστερός» στη διοίκηση Μυστακόπουλου (ΣΥΝ), την τελευταία τετραετία έγινε ΠΑΣΟΚ με τη διοίκηση Καρδάρα. Σήμερα, μπροστά στις εκλογές, ξαναγίνεται «αριστερός» με τον Μπίρμπα (ΣΥΡΙΖΑ). (Ολους τους χωράει μια τέτοια «αριστερά»). Μάλιστα, στο Δημοτικό Συμβούλιο που δήλωσε την παραίτησή του είπε ότι είχε «άψογη συνεργασία, συνεννόηση και συμφωνία» με τον σημερινό δήμαρχο και την παράταξή του!! Τότε γιατί παραιτήθηκε; Ε, εντάξει τώρα! Αυτά και πολλά άλλα «όμορφα» συμβαίνουν και μετά σου λέει ο άλλος γιατί μπερδεύεται ο κόσμος. Αυτά τα «ωραία» συμβαίνουν και σου λέει τώρα ο άλλος «θα ψηφίσω το γείτονά μου που είναι και φιλαράκι μου». «Εγώ θα ψηφίσω τον τάδε γιατί δουλεύω στην επιχείρησή του». (Το ότι μπορεί να τον έχει με 300, 400 ευρώ και να τον απολύει όποτε γουστάρει δεν παίζει βέβαια κανένα ρόλο) «Εγώ γιατί...» και πάει λέγοντας.
Ε
, όχι ρε φίλε. Είπαμε. «Σχεδόν όλοι». Υπάρχουν και εκείνοι που ποτέ δεν είπαν τέτοια παραμύθια, δεν έκαναν τους γυρολόγους από 'δώ κι από 'κεί.
Που ποτέ δεν μίλησαν για τον εαυτό τους για να το παίξουν σωτήρες.
Που ποτέ δεν σου είπαν «ψήφισέ με έχω το μαγικό ραβδί», την εύκολη λύση.
Που κανένας απ' αυτούς δε βγάζει προσωπικό φυλλάδιο με την αφεντομουτσουνάρα του για να σου πει πόσο «κλαίει» και «λυπάται» για το Αιγάλεω ή πόσο καλά και «ανταγωνιστικά» προσόντα έχει σε σχέση με άλλους.
Που ποτέ μα ποτέ δεν έβαλαν, δε βάζουν διαφήμιση στις τοπικές εφημερίδες με τη φωτογραφία τους, προβάλλοντας τον εαυτό τους, και άλλα τέτοια πολλά.
Ε
ίπαμε «σχεδόν όλοι». Υπάρχουν και εργάτες, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες, νέα παιδιά που δεν έχουν ανάγκη απ' όλα αυτά. Που δεν έχουν ανάγκη από ιλουστρασιόν προσωπικά φυλλάδια, φιοριτούρες και κορδελάκια. Το εισιτήριο της υποψηφιότητάς τους είναι η καθημερινή συμβολή τους στους λαϊκούς αγώνες. Τους βλέπουμε, τους ξέρουμε, τους αναγνωρίζουμε, μέσα στις καθημερινές μάχες για το μεροκάματο, για τη δουλειά, στις μάχες ενάντια στα χαράτσια, έξω από το ΙΚΑ και την Εφορία, στις μάχες στον ΟΑΕΔ, για να μην είναι κανένας ανασφάλιστος, αγιάτρευτος. Στην πάλη για να μη μείνει κανενός ανέργου το παιδί έξω από τον παιδικό σταθμό, για την κατάργηση των τροφείων. Για να μην πέσει κανένα λαϊκό σπίτι, κανένα μικρομάγαζο στα νύχια του τραπεζίτη ή της Εφορίας. Τους είδαμε, τους γνωρίσαμε, όταν μπήκαν μπροστά για να μην περάσουν τα πρόστιμα του Δήμου χιλιάδων ευρώ στους επαγγελματίες της πόλης. Τα προσόντα τους είναι οι αγώνες στο πλευρό του λαού μας. Σεμνοί αγωνιστές που ποτέ δεν ζήτησαν ψήφο για να στρογγυλοκαθήσουν σε θέσεις και αξιώματα. Που πάλεψαν και παλεύουν σταθερά, αταλάντευτα χωρίς επικοινωνιακές περικοκλάδες. Που σου είπαν και σου λένε την αλήθεια ότι πρέπει όλοι μαζί, με οργάνωση καλή να μπούμε μπροστά στο δύσκολο δρόμο του αγώνα. Δύσκολο, αλλά και μοναδικό για μας και τα παιδιά μας. Να συγκρουστούμε στα ίσα με τη λυκοφωλιά της ΕΕ, τις δεσμεύσεις, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Που σου λένε ανοιχτά, καθαρά ότι ο λαός μας δε χρειάζεται παλιούς ή νέους υπάλληλους της ΕΕ σε Περιφέρειες και Δήμους. Τέτοιους αγωνιστές θα βρεις στα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο. Στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Κάνε τα κουμάντα σου.
Στη θέση του Αιγάλεω μπορείτε να βάλετε οποιονδήποτε Δήμο ή Περιφέρεια σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, η εικόνα είναι ίδια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις