Οψιμοι "αντιφασίστες"

Ξαφνικά οι ευρωβουλευτές των κομμάτων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., Δράσης και Οικολόγων - Πράσινων παριστάνουν ότι ανησυχούν για την εγκληματική δράση της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, προκαλώντας την οργή του εργαζόμενου λαού. Με κοινή Ερώτηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑ.Ο.Σ., Δράση και Οικολόγοι - Πράσινοι στην Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ δείχνουν «σκεπτικισμό» για την αντιλαϊκή βαρβαρότητα μονοπωλίων - ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων, που την βαφτίζουν «μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής», η οποία δίνει έδαφος στη φασιστική δημαγωγία και δημοκοπία, για τον εγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων.

Ολοι μαζί: Οι ευρωβουλευτές των κομμάτων του κεφαλαίου που αποτελούν τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, την προηγούμενη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., που έχουν κάνει τη ζωή του εργαζόμενου λαού κόλαση, τον έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και τη δυστυχία, για να διασφαλίσουν τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων καπιταλιστών. Από κοντά το «πούρο» κόμμα του κεφαλαίου, η «Δράση» του βιομήχανου Στέφανου Μάνου, μαζί με τους πάντα πρόθυμους Οικολόγους - Πράσινους, τώρα «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά» τους για τον φασιστικό κίνδυνο και ζητάνε από την ΕΕ να πάρει μέτρα. Αυτοί που συγκροτούν με χέρια και με πόδια, νύχια και δόντια, ενταγμένοι στη «μεγάλη πολιτική συμμαχία», της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτικών ομάδων στις οποίες ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στηρίζουν, υπερασπίζουν και υπερθεματίζουν ή εξωραΐζουν την αντιλαϊκή βαρβαρότητα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των αστικών κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη τους, το σάπιο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννάει το νεοναζιστικό τέρας.

Σε τι έδαφος αναπτύχθηκε το φασιστικό τέρας της Χρυσής Αυγής; Δεν ήταν οι πλατείες και τα συνθήματα για «κλέφτες πολιτικούς», που τότε σιγοντάρανε και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο, κρύβοντας τον πραγματικό ένοχο, τα μονοπώλια και το καπιταλιστικό σύστημα; Δεν ήταν οι εφοπλιστές και άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας που χρηματοδότησαν και πρόβαλαν από τα ΜΜΕ που ελέγχουν τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση; Δεν είναι μήπως η ΕΕ που έχει ανακηρύξει σε επίσημη ιδεολογία της τον αντικομμουνισμό; Τη χυδαία και ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, που καλλιεργεί τη θεωρία των «δύο άκρων»; Δεν είναι η ρατσιστική, αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης, που στρώνει το δρόμο στα φασιστοειδή;

Τι ζητάνε, αλήθεια, οι όψιμοι «αντιφασίστες ευρωβουλευτές»; Ζητάνε από τη μήτρα του φασιστικού εκτρώματος να απαρνηθεί το παιδί της;

Πρόκειται για απύθμενο θράσος και κοροϊδία. Ούτε καινούριο, ούτε πρωτοφανές. Ο μεγάλος κομμουνιστής διανοούμενος Μπ. Μπρεχτ το έχει απαντήσει ήδη στον καιρό του: "Ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός".

Γιώργος ΤΟΥΣΣΑΣ
Μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις