Μεγάλος ο καημός για την τύχη της σοσιαλδημοκρατίας


«Δεξιότερα η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία», ο πηχυαίος πρωτοσέλιδος τίτλος της χτεσινής «Αυγής» που θλίβεται επειδή «το γερμανικό SPD φτιάχνει νέα διεθνή με τίτλο Προοδευτική Συμμαχία για να διευκολύνει την κυβερνητική συνεργασία με τη δεξιά», που «Εγκαταλείπει τη Σοσιαλιστική Διεθνή»...

Εχει λόγους να διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σαν πικαρισμένη ντάμα που την άφησε στα κρύα του λουτρού ο καβαλιέρος της. Ανακαλύπτει «δεξιά μετατόπιση» της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογήσει το γεγονός ότι για πολύ καιρό φλέρταρε ξεδιάντροπα μαζί της, ξεπλένοντάς την και συγκαλύπτοντας ότι ήταν η δύναμη που διεκπεραίωσε το μεγαλύτερο όγκο των φιλομονοπωλιακών αντιλαϊκών ανατροπών.

Ταυτόχρονα, στον ανταγωνισμό του με το ΠΑΣΟΚ για τα σκήπτρα της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας το σχετικό άρθρο της «Αυγής» τοποθετείται υπέρ της γνωστής και μη εξαιρετέας «Σοσιαλιστικής Διεθνούς» και εναντίον της «Προοδευτικής Συμμαχίας», βάλλοντας κατά του γερμανικού SPD που ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Πρόκειται για το ίδιο κόμμα στο οποίο προ ολίγων μηνών ο Αλ. Τσίπρας έδινε εξετάσεις, δηλώνοντας: «Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο συνομιλητής της στην Ελλάδα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, μια παράταξη που έχει πρόταση για την Ευρώπη» και άρα όχι το ΠΑΣΟΚ! Καμάρωνε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επειδή στελέχη όπως ο Χ. Σμιτ ασπάζονται τις θέσεις του κόμματός του.

Μάλιστα, φαίνεται πως ήταν αμοιβαία τα... αισθήματα, με τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χ. Σβόμποντα να τάσσεται υπέρ της συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας, διαμηνύοντάς του ότι θα έχει την υποστήριξη της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Ολα αυτά αφού κατά δήλωσή του σε συναντήσεις με συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώθηκαν από μέρους τους «ρεαλιστικότερες προσδοκίες».

Κρατάει χρόνια το φλερτ των ευρωοπορτουνιστών με τη σοσιαλδημοκρατία. Και δε θα περίμενε κανείς καμία άλλη αντίδραση από το ΣΥΡΙΖΑ που σταδιακά μεταλλάσσεται σε κόμμα σοσιαλδημοκρατικό και επιδιώκει να συναγελάζεται με δυνάμεις που έχουν ρημάξει τους λαούς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις