Ο λαός ορθώνει ανάστημα και απομονώνει τους νεοναζί

Ε
ντείνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων ενάντια στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Την ώρα που τα φασιστοειδή εντός και εκτός Βουλής ζητούν μια σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης των μονοπωλίων, την ίδια ώρα απομονώνονται πολιτικά και στην πράξη από το λαό που τόσο εχθρεύονται.

Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα απομόνωσης των νεοναζί όσα έγιναν πρόσφατα στο Αγρίνιο, όταν εμφανίστηκαν εκεί με βουλευτή τους να καταθέσουν στεφάνι σε εκδήλωση για τη γενοκτονία των Ποντίων. Η απόπειρά τους προκάλεσε την αντίδραση εργαζομένων και κατοίκων της πόλης. Η οργανωμένη λαϊκή αντίδραση έφερε αποτέλεσμα. Ο νεοναζί βουλευτής και η κουστωδία του διώχθηκαν κακήν κακώς. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου είχε κάνει σαφές αρχής εξαρχής, μέρες πριν, ότι δεν θα επιτρέψει να καταθέσει στεφάνι η Χρυσή Αυγή. Ακολούθως υπήρξε συμφωνία του Δήμου και των φορέων της περιοχής να κατατεθούν στεφάνια μόνο από τον δήμαρχο και συλλόγους Ποντίων. Οταν, παρά τα προηγούμενα, ο νεοναζί Μπαρμαρούσης και ο συρφετός που τον ακολουθούσε, επεχείρησαν να αμαυρώσουν την εκδήλωση, βρέθηκαν αντιμέτωποι με πάνδημη και οργανωμένη τη λαϊκή αντίδραση που τους έδιωξε. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής φυγαδεύτηκαν από την αστυνομία που δημιούργησε κλοιό προστασίας και στη συνέχεια «χτύπησε» την κινητοποίηση - αντίδραση του κόσμου ενάντια στους φασίστες. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές μελών του Εργατικού Κέντρου, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Επιπλέον, από την επίθεση της αστυνομίας τραυματίστηκαν τέσσερις διαδηλωτές, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ετσι εκδιώχθηκαν πριν από μερικές βδομάδες και από την Τσαριτσάνη της Λάρισας, όπου ο λαός δεν επέτρεψε στους φασίστες να προσβάλουν, με την παρουσία τους, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους πατριώτες που εκτελέστηκαν το Μάρτη του 1943 από τα στρατεύματα κατοχής. Τέτοια απόρριψη έζησαν και στην Πάρο, όταν κάτοικοι και φορείς του νησιού αντέδρασαν άμεσα και δυναμικά σε μάζωξη φασιστοειδών, οργάνωσαν μαζικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία φασιστοειδών στον τόπο τους.

Τέτοια απομόνωση βίωσαν και στην παταγωδώς αποτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν πρόσφατα στο Μενίδι, για τη μέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού, όταν επιστρατεύοντας και πούλμαν ακόμα, δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 300 νεοναζί. Με τέτοια αποτυχία στέφθηκαν και οι πολυδιαφημισμένες προσπάθειές τους παντού στην Ελλάδα για «αιμοδοσίες» μίσους και διαίρεσης των εργαζομένων απέναντι στον κοινό αντίπαλό τους, την μεγαλοεργοδοσία, τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες που μόνο παράπονα δεν έχουν από την περιλάλητη «δράση» της Χρυσής Αυγής.

Τσιράκια του μεγάλου κεφαλαίου

Και πώς να έχουν όταν οι νεοναζί μετά τις αβάντες που έκαναν πρώτα στους εφοπλιστές, διεκδικώντας για λόγου τους από την κυβέρνηση νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και «εγγυήσεις», τώρα ζητούν και «ενίσχυση των ελληνικών αεροπορικών εταιρειών». Δηλαδή, ανοιχτά και ανερυθρίαστα ζητούν να δοθεί ζεστό χρήμα στους ιδιώτες μεγαλομετόχους τέτοιων εταιρειών και όσων «επενδυτικών funds» βρίσκονται πίσω τους.
Παραπέρα, μόνοι οι χρυσαυγίτες από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να κάνουν πλάτες στην τρικομματική συγκυβέρνηση που απέρριψε μεσοβδόμαδα στην Ολομέλεια της Βουλής την πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για λήψη μέτρων για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στις τράπεζες. Υποκριτές ως το μεδούλι οι χρυσαγίτες, ενώ από τη μια κλαυθμυρίζουν για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, από την άλλη συντασσόμενοι με κυβέρνηση και τραπεζίτες, δε στήριξαν την πρόταση του ΚΚΕ...

Οι εν Ελλάδι νεοναζί ακολουθούν κατά γράμμα τις διδαχές του προπάτορά τους, του Χίτλερ, που ενίσχυσε τα γερμανικά και άλλα μονοπώλια, όπως και του δικτάτορα Παπαδόπουλου που 19/3/1968 διαβεβαίωνε τους εφοπλιστάδες «Θα σας παράσχω το παν (...) Ελθετε προς ημάς και πέστε μας τι θέλετε. Εκ προοιμίου σας βεβαιώ, ότι η κυβέρνησις θα σας το δώσει».

Η απάντηση των εργαζομένων

Και είναι η τέτοια στάση τους, η υποκρισία τους, ο βρώμικος ρόλος τους και ο ραγιαδισμός τους απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, που προκαλούν την αντίδραση των εργαζομένων, όσο και αν οι νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν τάχα φιλολαϊκοί και εργατοπατέρες.

Για παράδειγμα:

Οι φασίστες επιχείρησαν να στήσουν γέφυρες επικοινωνίας με το το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Επισιτισμό Ζακύνθου. Τους έστειλαν ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή «σχετικά με την επιδότηση σεμιναρίων κατάρτισης του ΕΦΕΤ σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων και των ποτών». Στην πραγματικότητα, με την ερώτησή τους, που οι χρυσαυγίτες επεχείρησαν να παρουσιάσουν ως «φιλεργατική» παρέμβαση, ζητούν μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές για τους εργοδότες που θα δεχτούν να συμμετάσχουν στα σεμινάρια, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Παραπέρα, στέλνοντας οι φασίστες την ερώτηση στο Σωματείο επεχείρησαν να εγκαινιάσουν επικοινωνία μαζί τους («για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στα παρακάτω τηλέφωνα...»). Η άμεση και αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας πάνω με μεγάλα κεφαλαία γράμματα «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ - ΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ»!

Ιδια «πόρτα» είχαν «φάει» και το Μάρτη όταν οι νεοναζί επιχείρησαν να «πιάσουν επαφή» με τους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζαςμ στέλνοντάς τους επίσης μιαν ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή και συμπληρώνοντας ότι «για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τον τομέα των επιστημονικών συνεργατών». Η απάντηση των εργαζομένων στην ΕΤΕ ήταν να στείλουν πίσω την επιστολή της Χρυσής Αυγής, γράφοντας «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΤΕ».

Τα ίδια έπαθαν οι φασίστες τον Απρίλη όταν επεχείρησαν ανάλογη προσέγγιση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, στέλνοντας και στους λογιστές ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή. «ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ. ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ - ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ» ήταν η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στους φασίστες.

Ε
τσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Παίρνοντας την απάντησή τους από το μαζικό, οργανωμένο, ταξικό, εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους συμμάχους του. Με αγωνιστικό πνεύμα, αυξημένη λαϊκή επαγρύπνηση και πολιτική απάντηση στις όποιες ενέργειές τους. Ξεσκέπασμα του τι και ποιους εξυπηρετούν οι νεοναζί πίσω από τις άσφαιρες για το σύστημα και επικίνδυνες για το λαό ρητορείες και πρακτικές τους, τις δήθεν κοινωνικές ευαισθησίες τους με τις ελεημοσύνες τους κ.λπ. Αποκάλυψη καθημερινά στους χώρους εργασίας και τις λαϊκές γειτονιές, στα σχολειά και στις σχολές, του βρώμικου ρόλου που παίζουν ως μπράβοι ενός συστήματος σε βαθιά σήψη. Ως ομάδες τραμπούκων με δράση κατά του λαϊκού κινήματος. Σε συνάρτηση με τον καθημερινό αγώνα για να γίνει ο λαός κύριος στον τόπο του και στον πλούτο που με το μόχθο του παράγει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις