''Μια στο καρφί και μια στο πέταλο''...


''Θεωρώ ότι και η Κομισιόν και το ΔΝΤ, ως μέλη της τρόικας (...) έχουν συμφέρον να δικαιολογούν τις δικές τους επιλογές. Εχουν συνευθύνη (...) Δεν θα περίμενε κανείς να ακούσει μια αντικειμενική γνώμη από αυτούς οι οποίοι εισηγήθηκαν αυτήν την πολιτική (...) στην περίπτωση του ΔΝΤ δεν έχουν το θάρρος να παραδεχθούν έστω αυτό το περίφημο λάθος του πολλαπλασιαστή, που στην ουσία ήταν συνολικά μια λάθος συνταγή», αυτά, μεταξύ άλλων, είπε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης (ρ/σ Real) σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ.

Οταν η δημοσιογράφος του υπενθύμισε δηλώσεις εξαγνισμού του ΔΝΤ που είχε κάνει ο Αλ. Τσίπρας κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τις επαφές του εκεί με αξιωματούχους του ΔΝΤ, ο Π. Σκουρλέτης βγήκε στα κεραμίδια: «Δεν συμφωνώ ότι υπήρξε ποτέ μια τέτοια δήλωση ή εν πάση περιπτώσει υπήρξε μια τέτοια προσέγγιση (...) Οχι. Ηταν μία από τις πολλές κακοπροαίρετες ερμηνείες στο εσωτερικό, ιδιαίτερα από τους κόλπους της κυβέρνησης».

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο και ό,τι πιάσουν. Θυμίζουμε πως ο Αλ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του στις ΗΠΑ με τον αναπληρωτή διευθυντή του ΔΝΤ και τον Π. Τόμσεν της τρόικας, με ευαρέσκεια διαπίστωνε πως το ΔΝΤ «κατανοεί ότι το ελληνικό πρόγραμμα δε βγαίνει χωρίς γενναίο κούρεμα», ότι «δεν υπήρξε ποτέ επιλογή του ΔΝΤ η περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα και συγκεκριμένα 13ου και 14ου»! Ενώ χαρακτήρισε το λάθος με τον πολλαπλασιαστή σαν ένα «τεχνοκρατικό λαθάκι».
    
... και ό,τι πιάσουν

Την ίδια ώρα, ο Γ. Μηλιός σε ρόλο συνηγόρου του ΔΝΤ έγραφε: «Τα στελέχη του ΔΝΤ μάς είπαν ότι επέμειναν πολύ στην ανάγκη για "κούρεμα" και του θεσμικού χρέους (OSI). Η κυβέρνηση πρέπει να μας απαντήσει επιτέλους: Πώς αξιοποίησε αυτή τη θέση; Μας είπαν ότι επέμειναν στην ανάγκη να πληρώσουν φόρους οι πλούσιοι, που έως τώρα χαίρουν μιας ιδιότυπης ασυλίας. Μας ενημέρωσαν ότι δεν έθεσαν ποτέ ζήτημα για περικοπή 13ου και 14ου μισθού! (...) Με ποιους είναι επιτέλους αυτή η ελληνική κυβέρνηση;».

Ενώ σε non paper, αναφερόταν πως «το Ταμείο ενδιαφέρεται κυρίως να βγαίνουν τα νούμερα και δευτερευόντως για τον τρόπο με τον οποίο θα βγουν» και στη βάση αυτή διατύπωναν τον ισχυρισμό: «Περιθώρια πολιτικής ευελιξίας υπάρχουν. Και προφανώς, πρέπει να εκμεταλλευθούμε τη διάσταση απόψεων μεταξύ ΔΝΤ και Βερολίνου».

Αυτά για να μην ξεχνιόμαστε και να μην ξεχνάει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι μνήμη χρυσόψαρου έχουν μόνο τα χρυσόψαρα.

Βεβαίως, το ουσιαστικό για το λαό που από κάθε άποψη προσπαθούν να τον κοιμίσουν δεν είναι το λάθος ή το λαθάκι, αλλά η πολιτική σωτηρίας των μεγαλοεπιχειρηματιών από την κρίση που τον τσακίζει, ανεξαρτήτως μείγματος και αυτό θέλουν να συγκαλύψουν οι του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τέτοια πολιτική έχουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις