Οταν ο Σταθάκης λέει αλήθειες

"Προκαλώ τη Νέα Δημοκρατία να καταθέσει ένα μέτρο του ΣΥΡΙΖΑ που υπάρχει στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να αφορά νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από 700 ευρώ το μήνα. Επαναλαμβάνω, επειδή μιλάτε για παροχές ή για εξωπραγματικά θέματα, πείτε μας ένα μέτρο"Απόσπασμα από την ομιλία Γ. Σταθάκη στη Βουλή (8/10/2014).
Ο κ. Σταθάκης δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ένας εκ των βασικών συντελεστών του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.
Τ
ι λέει λοιπόν; Οτι, επί της ουσίας, οι λεγόμενες παροχές του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό θα αφορούν οικογένειες (όχι ατομικό εισόδημα) με μηνιαία έσοδα μέχρι 700 ευρώ. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, ένα νοικοκυριό με εισόδημα 750 ευρώ το μήνα (8.400 ευρώ το χρόνο) μπορεί να ζήσει! Αλλά και για οικογένειες που έχουν λιγότερα από 700 ευρώ εισόδημα το μήνα, τι υπόσχονται; Λύθηκαν οι απορίες στη Διεθνή Εκθεση της Θεσσαλονίκης. Κουπόνια σίτισης, ρεύμα με χαμηλό όριο κατανάλωσης, «μείωση συμμετοχής» στη φαρμακευτική δαπάνη, ανέξοδες διευκολύνσεις για την αποπληρωμή χαρατσιών, τα οποία έτσι και αλλιώς αυτά τα νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν.
Τώρα, μάλιστα, όλα αυτά έρχονται να κουμπώσουν και με την προαναγγελία της μείωσης ακόμα και αυτών των παροχών κατά 50%, αφού, όπως είπε και ο Αλ. Τσίπρας, σε μια «τυχαία συνάντηση» με μια γυναίκα, του είπε (η γυναίκα) ότι και τα μισά να κάνει από αυτά που υποσχέθηκε ευχαριστημένη θα είναι! Και ας σκεφτούμε, αν όλα αυτά τα λέει ως αντιπολίτευση, τι θα κάνει ως κυβέρνηση...
Α
πό κει και πέρα, όλα τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά, ανεξάρτητα αν παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με περισσότερα ή λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα, θα εξακολουθούν να πληρώνουν «οφειλές» από δυσβάσταχτους φόρους, χαράτσια, θα εξακολουθούν να αμείβονται με χαμηλούς μισθούς, με χαμηλές συντάξεις.
Θα εξακολουθούν να υφίστανται στις πλάτες τους όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που καταργούν ωράριο, συμβάσεις, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και τα μέτρα που στραγγαλίζουν τους αυτοαπασχολούμενους.
Ολα τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα εξακολουθούν να έχουν τη θηλιά των χρεών στο λαιμό τους. Αλλωστε, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα στόχο δεν έχει την ανακούφιση του λαού αλλά την αποτελεσματικότερη είσπραξη χρεών από τις τράπεζες και τις εφορίες.
Α
υτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αφερέγγυος και «κοστολογημένος» απέναντι στο λαό, φερέγγυος και γενναιόδωρος στους κεφαλαιοκράτες, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.
Καμία εμπιστοσύνη, καμία ταλάντευση απέναντί του.
Ισχυρό ΚΚΕ για να ορθώσει ανάστημα ο λαός, να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις για τα συμφέροντά του.

Κώστας  Ζιώγας
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις