Η "εθνική ομοψυχία" και η επιλογή των απλών ανθρώπων του λαού

Ιδιαίτερα μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος ακούσαμε και διαβάσαμε συχνά για «εθνική ομοψυχία», «εθνική γραμμή», «εθνική συνεννόηση» κ.ά. Έτσι προσπάθησαν τα αστικά κόμματα να δικαιολογήσουν τη δική τους σύμπλευση, γιατί εμείς ο απλός λαός στεκόμαστε, για παράδειγμα, στην ουρά για το 50άρι με …μια ψυχή! Και ο συνταξιούχος και ο απόστρατος ναύαρχος και ο θυρωρός! Άσε που δεν είναι και όλοι στις ουρές, αλλά προφανώς μόνο όσοι κάτι έχουν ακόμη στην άκρη! Από την άλλη πλευρά, στην ουρά δεν βλέπεις κανένα Βαρδινογιάννη, κανέναν Κόκκαλη ή  -δεν ξέρω γω- ποιους άλλους μεγαλο-επιχειρηματίες! Είναι σίγουρο ότι αυτοί έχουν κάνει τα κουμάντα τους.
Πολλοί από όσους στηνόμαστε στην ουρά για το καθημερινό 50άρι, δεν το θέλουμε για εμάς, καθώς είμαστε συνηθισμένοι στο «λιτό βίο» που έλεγε και ο πρώην εθνικός μας διαπραγματευτής! Το 50άρι το μοιραζόμαστε με το παιδί μας το άνεργο ή το άλλο που δουλεύει μεν, αλλά η εργοδοσία δεν πληρώνει! Όπως κάνει και ο άλλος, που η κόρη του μένει στο πατρικό σπίτι, αν και θα έπρεπε να είχε παντρευτεί με τον καλό της, καθώς ο γαμπρός είναι χωρίς δουλειά, όχι γιατί δεν έψαξε να βρει, αλλά γιατί η τελευταία που του προσφέρθηκε ήταν από το πρωί ως το βράδυ για ένα ξεροκόμματο! Καταστάσεις δύσκολες για τον άνθρωπο του λαού!
Έχουν, λέει, έτοιμα σχέδια ανθρωπιστικής βοήθειας για χάρη μας. Μάλιστα! Είναι έτοιμοι να μας στείλουν ό,τι συσσώρευσαν φτιάχνοντάς τα με τους κανόνες της «ελεύθερης» αγοράς και της ΕΕ, όπως τότε με τις διοξίνες και τις τρελές αγελάδες τους! Αυτό θα πει «ελεύθερη» αγορά, του ελεύθερου -που θα πει ασύδοτου- κέρδους, που η υπερσυσσώρευσή του έφερε και την κρίση! Αυτή είναι η «περίφημη» ΕΕ με την «οικονομία της αγοράς», υπό την προστασία της οποίας φτάσαμε στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα!
Όταν οι κομμουνιστές προτείνουμε ένα διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης υπέρ του λαού, με κεντρικό σχεδιασμό, με τα μέσα παραγωγής στα χέρια του λαού, με λαϊκή εξουσία, μας ρωτάνε πού δοκιμάστηκε, σε ποια χώρα πέτυχε ξανά το σύστημα που προτείνουμε! Σειρά μας τώρα, λοιπόν! Τη δοκιμάσαμε και την καπιταλιστική τους ΕΕ! Τη δοκιμάσαμε και απέτυχε.
Τη δοκιμάσαμε τη «δημοκρατική» ΕΕ και την εμπλοκή της στην ουκρανική κυβερνητική αλλαγή και αυτού που ακολούθησε. Δοκιμάσαμε τη «δημοκρατική» ΕΕ της απαγόρευσης κομμουνιστικών οργανώσεων και ιδεολογίας. Της προσπάθειας να εξομοιώσει τον κομμουνισμό, δηλαδή το νικητή του ναζιστικού εχθρού, με το φασισμό!
Τη δοκιμάσαμε την ιμπεριαλιστική ΕΕ, συν-αγωνιστή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην αλλαγή των ευρωπαϊκών συνόρων, στους πολέμους εδώ κι εκεί για τα συμφέροντα των μεγάλων, για την κυριαρχία στους υδρογονάνθρακες και στους σημερινούς δρόμους του μεταξιού. Τους δοκιμάσαμε να συναγωνίζονται για την κυριαρχία πάνω σε πλούσιους τόπους με πάμπτωχους λαούς!
Τη δοκιμάσαμε την ΕΕ, αυτή που έφτασε τη γενιά μας στη κρίση και τους πολέμους γύρω μας, που όλα δείχνουν ότι μας οδηγεί μαζί με τους συνεταίρους της, ΝΑΤΟ - ΗΠΑ και λοιπούς πρόθυμους, σε έναν ακόμη μεγάλο πόλεμο όπως αυτούς που υπόφεραν και οι γενιές των γονιών και των παππούδων μας. Τη δοκιμάσαμε αυτή την «Ευρώπη», όπως καταχρηστικά λέγεται η καπιταλιστική ΕΕ.
Τη δοκιμάσαμε και στο θέμα της εξασφάλισης των συνόρων στο Αιγαίο και στα ζητήματα της Κύπρου! Οι αμφισβητήσεις, οι προκλήσεις και η κατοχή συνεχίζονται, για να περιοριστούμε στα πιο βασικά! Καμιά εξασφάλιση!
Τη δοκιμάσαμε, λοιπόν, την ΕΕ και δεν τη θέλουμε!
Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές με ψεύτικα συνθήματα και καλλιέργεια ψευδαισθήσεων, ότι δήθεν μπορεί να αλλάξει αυτή η ΕΕ και να γίνει πιο φιλολαϊκή. Κέρδισε τις εκλογές με υποσχέσεις στο λαό, που ποθούσε να δει μια άσπρη μέρα, ότι, με σκληρή διαπραγμάτευση, θα καταφέρει να υπογράψει καλύτερη από τους προκατόχους του συμφωνία με τη λυκοσυμμαχία. Έτσι έφτασε τελικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο δημοψήφισμα. Ένα σημαντικό τμήμα του λαού που τους πίστεψε τους έστειλε ένα βροντερό «ΟΧΙ», που εκείνοι το τσουβάλιασαν μαζί με το «ΝΑΙ» του Κόκκαλη και του Βαρδινογιάννη! Εννοείται για να μη χρεοκοπήσει δήθεν η πατρίδα, αδιαφορώντας όμως ότι έχει χρεοκοπήσει ήδη ο λαός!
Ας μη κρυβόμαστε! Άσχετα με τα φούμαρα που πούλαγε πριν, ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά μέσα στην ΕΕ του βάρβαρου καπιταλισμού. Αυτή είναι η ΕΕ και οι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι κάτι άλλο! Ένας κόσμος τους πίστεψε! Τον εξαπάτησαν! Ακόμα χειρότερα αυτοί που, ως «αριστεροί», μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν το βασικότερο ρόλο για την εξαπάτηση του λαού και τώρα κρύβονται πίσω από το «παρών» ή την «αποχή» τους! Προβάλλουν μάλιστα το GREXIT του Σόιμπλε ως δήθεν ρήξη, λες και αρκεί αυτό για να σωθεί ο λαός! Είναι έτοιμοι να συνεχίσουν την εξαπάτηση αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός νέου αναχώματος απέναντι στον όποιο ριζοσπαστισμό έχει ή θα γεννηθεί στο λαό.
Παρά το κλίμα εθνικής ομοψυχίας που καλλιεργείται, το πακέτο της κυβέρνησης περιλαμβάνει μέτρα που θα φορτωθούν αποκλειστικά στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, ενώ η πλουτοκρατία θα παραμείνει τελικά στο απυρόβλητο. Οι φόροι-«χάδι» που θα επιβληθούν στο κεφάλαιο, είναι σίγουρο πως θα τους πάρει πίσω από τα αναπτυξιακά πακέτα της ΕΕ, ενώ ο λαός πάλι θα συνεχίσει να πληρώνει το λογαριασμό. Ο μόνος δρόμος που συμφέρει το λαό είναι ο δρόμος της πραγματικής ρήξης και σύγκρουσης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να αποδεχτούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις. Δεν πρέπει, επίσης, να επενδύσουν την τύχη τους σε νέες αυταπάτες.
Εμείς οι απλοί άνθρωποι του λαού πρέπει να διαλέξουμε. Έχουμε πολλή εμπειρία, ξέρουμε ποιοι και τι μας έταζαν για την ΕΕ. Ξέρουμε ποια είναι η ΕΕ και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Βλέπουμε τους πολέμους, την καταστροφή και την προσφυγιά γύρω μας. Βλέπουμε τη μεγάλη αδικία σε βάρος του λαού: Από τη μια το δικό του ξεζούμισμα και από την άλλη το συσσωρευμένο πλούτο των μεγάλων συμφερόντων!
Πρέπει, λοιπόν, να διαλέξουμε με ποιον να πάμε! Με αυτούς που ξεζουμίζουν εμάς και τα παιδιά μας και κερδίζουν από αυτό μας το ξεζούμισμα ή θα παλέψουμε για μια άλλη κοινωνία με τη δική μας, τη λαϊκή εξουσία, όπως προτείνει το ΚΚΕ;
Γιάννης  Ντουνιαδάκης
Απόστρατος Υποναύαρχος ΠΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις