Αθλιος εκβιασμός

Τελευταία, και όσο πλησιάζει η ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα, ακούμε από στελέχη της συγκυβέρνησης να λένε το εξής: «Εάν αποτύχει αυτή η κυβέρνηση, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και θα έρθουν πολύ άσχημες καταστάσεις για τη χώρα».
Οι εκβιασμοί σε βάρος του λαού από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζονται και εντείνονται. Αυτό ακριβώς είναι το πνεύμα τέτοιων δηλώσεων. Γιατί, στην ουσία, λες στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά «ή εμείς με τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται ή δεν υπάρχει άλλη προοπτική». Λες στο λαό να υιοθετήσει τη λογική «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Τον θέλουν ακρωτηριασμένο, να μην παλεύει ενάντια σε όσα του καταστρέφουν τη ζωή. Αυτή τη λογική προσπαθεί να καλλιεργήσει η συγκυβέρνηση, για να μη διαμαρτύρεται ο λαός για όλα όσα έχει ήδη υποστεί από τη στρατηγική της ΕΕ και τα μνημόνια, τα προηγούμενα χρόνια. Και ταυτόχρονα, με αυτή τη λογική, θέλουν να περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, στο πλαίσιο ενός νέου μνημονίου. Θέλουν το λαό να χειροκροτεί τα νέα δεινά που του φέρνουν.
Κι όλα αυτά τα στολίζουν με διάφορα όπως: «...Δεν έχουμε πρόθεση να υπογράψουμε συμφωνία υποταγής» ή «δε θα πάμε σε ταπεινωτική υποταγή». Και την ίδια στιγμή, συζητούν την αύξηση του ΦΠΑ σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, που χτυπά ευθέως ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα. Διατηρούν τον ΕΝΦΙΑ. Ετοιμάζουν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Λίγη τσίπα δε βλάπτει...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις