Προσποιητή η έκπληξη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής απορεί και εξίσταται πώς και ενώ η Ιρλανδία βγήκε απ' το Μνημόνιο παραμένει «όμηρος του μνημονίου»!!! Αντιγράφουμε από δελτίο Τύπου που εξέδωσε μετά από σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν και την απάντηση που έλαβε: «Την πολύχρονη ομηρία της Ιρλανδίας στο καθεστώς της εποπτείας και της επιβολής μέτρων λιτότητας, "έως ότου επιστραφεί τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής" που έχει λάβει, επιβεβαιώνει ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Ολι Ρεν, σε απάντησή του σε σχετική Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή».
Αντιγράφουμε από την Ερώτηση που είχε καταθέσει: «..ερωτάται η Επιτροπή: Μπορεί να περιγράψει το καθεστώς εποπτείας της ιρλανδικής οικονομίας και των δημοσιονομικών οικονομικών, μετά και την επίσημη λήξη του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής; Με ποιον τρόπο, με ποια μέσα και με βάση ποιους κανονισμούς θα γίνεται η εποπτεία της Ιρλανδίας;».
Παραθέτουμε και την - καθ' όλα αναμενόμενη - απάντηση του Ολι Ρεν που δεν λέει ακριβώς αυτό που «κατάλαβε» ο Ν. Χουντής: «Μετά την ολοκλήρωση ενός προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής, η χώρα επιστρέφει στις συνήθεις διαδικασίες ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης. Επιπλέον, σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) 472/2013, ένα κράτος-μέλος της ζώνης του ευρώ υπόκειται σε εποπτεία μετά το πρόγραμμα έως ότου επιστραφεί από τη δικαιούχο χώρα τουλάχιστον το 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής»...
Τι του λέει ο Ολι Ρεν; Οτι πρόκειται για «συνήθεις διαδικασίες» η εποπτεία, ο έλεγχος και η λήψη μέτρων με την παραμικρή απόκλιση, στο πλαίσιο της ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ. Αυτό σκόπιμα το προσπερνά ο Ν. Χουντής. Σκόπιμα κρύβει ότι όσα συμβαίνουν στην Ιρλανδία δεν συνιστούν ενδείξεις ομηρίας, αλλά αποδείξεις της αντιλαϊκής κανονικότητας που στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας ισχύει για όλα τα κράτη-μέλη της.
Εξωραΐζει απροκάλυπτα την ΕΕ και καλλιεργεί αυταπάτες ισχυριζόμενος πως η εποπτεία και η λιτότητα θα ισχύουν έως ότου αποπληρωθεί το 75% του χρέους. Λέει δηλαδή εμμέσως στο λαό ότι αν θέλει να τελειώνει με τα μνημόνια και τη λιτότητα, πρέπει να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει στο «κούρεμα» του χρέους. Σπρώχνει κάτω απ' το χαλί αυτό που η περίπτωση της Ιρλανδίας επιβεβαιώνει, ότι το μαρτύριο των λαών δεν πρόκειται να λάβει τέλος, αφού η στρατηγική της ΕΕ συνιστά μνημόνιο διαρκείας όπως απαιτούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Αυτό λέει ο Ολι Ρεν όταν αναφέρεται στις «συνήθεις διαδικασίες της ενισχυμένης οικονομικής διακυβέρνησης». Παρεμπιπτόντως θέτει και το ζήτημα της επιστροφής του 75% του χρέους.
Γνωρίζοντας ο ΣΥΡΙΖΑ πως η διαχείριση στην οποία ομνύει δεν «χωράει» την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών, καλλιεργεί μεθοδικά το έδαφος της αναίρεσης και των όποιων, ελάχιστων πλέον, υποσχέσεων διατηρεί στις επίσημες θέσεις και το δημόσιο λόγο του. Αύριο με την ίδια προσποιητή αφέλεια τα στελέχη του θα «σκαρώνουν» ιστορίες για «ομηρίες» και ανύπαρκτους «δράστες» και για την περίπτωση της Ελλάδας, αφήνοντας όπως πάντα στο απυρόβλητο τους πραγματικούς ενόχους για τα βάσανα του λαού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις