"Ούτε βήμα πίσω"

Οσο πλησιάζει η ώρα να πέσουν οι υπογραφές στη νέα συμφωνία με την τρόικα - θεσμούς, τόσο αυξάνονται τα κείμενα μελών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που καλούν την κυβέρνηση «να μην κάνει πίσω». Αυτό το καλαμπούρι, να κάνει δηλαδή η κυβέρνηση αντιπολίτευση στον εαυτό της, κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Οσο κι αν νομίζουν ορισμένοι ότι κερδίζουν στις εντυπώσεις, τα δεδομένα είναι απλά:
Για να δοθεί το χρήμα που ζητάει η αστική τάξη από τους δανειστές, πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει μέτρα που θα βεβαιώνουν ότι το χρήμα θα πιάσει τόπο. Κι αυτά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί παρά να είναι σε βάρος της εργατικής τάξης.
Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε τελικά το πολυνομοσχέδιο, οι πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο επιμένουν:
Η επαναφορά της 13ης σύνταξης παραπέμπεται στο άγνωστο μέλλον, θολό το τοπίο για το Ασφαλιστικό, διατήρηση και ενίσχυση φόρων και χαρατσιών κ.ά. Αυτό που στην πραγματικότητα ζυμώνουν με αυτά τα πήγαινε - έλα είναι οι εργαζόμενοι να κάνουν και άλλο πίσω από διεκδικήσεις και προσδοκίες για αποκατάσταση δικαιωμάτων και αναπλήρωση απωλειών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις