Οδηγός: Πώς να ΜΗΝ ψηφίσετε σήμερα κάποιο μνημόνιο, αν είστε κυβερνητικός βουλευτής

Mετά από αυτό, κανένας δε θα μπορεί να πει ότι δεν ήξερε τον τρόπο…
Το σημερινό άρθρο απευθύνεται σε ένα αρκετά περιορισμένο κοινό. 153 ανθρώπους για την ακρίβεια. Αλλά είμαστε πρόθυμοι να σταματήσουμε να απευθυνόμαστε για λίγο στους εκατοντάδες χιλιάδες εκατομμύρια αναγνώστες που μας διαβάζουν κάθε μέρα, αν έτσι καταφέρουμε να σταματήσουμε έστω και έναν άνθρωπο από το να καταντήσει ψηφοφόρος του τέταρτου μνημονίου που περνάει σήμερα από τη βουλή.
Γι’ αυτό λοιπόν απευθυνόμαστε σε εσένα κυβερνητικέ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Σε εσένα που έχεις περάσει τόσο δύσκολα τους τελευταίους μήνες. Σε εσένα που δε μπορείς να κυκλοφορήσεις πλέον στο δρόμο, χωρίς κάποιος να προσπαθήσει να σε φτύσει. Σε εσένα που αναζητάς μια σανίδα σωτηρίας και ψάχνεις να βρεις ένα τρόπο για να σταματήσει όλο αυτό το μπούλινγκ που δέχεσαι νυχθημερόν, στο ίντερνετ αλλά και στον πραγματικό κόσμο.
Απευθυνόμαστε σε εσένα, δίνοντάς σου έναν οδηγό, για το πώς μπορείς να ΜΗΝ ψηφίσεις κάποιο τέταρτο, πέμπτο ή έκτο μνημόνιο, σε περίπτωση που περάσει κάποιο από μπροστά σου. Όπως σήμερα το βράδυ ας πούμε…

Διάβασε τι θα ψηφίσεις

Καταλαβαίνουμε ότι τα μνημόνια έρχονται στη μορφή εκατοντάδων σελίδων και η ανάγνωσή τους μπορεί να γίνει δύσκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά αξίζει τον κόπο να το διαβάσεις. Κυρίως αν αυτά που γράφει, μπορεί να κοστίσουν τη ζωή σε μερικές δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους και σε άλλους τόσους ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς.

Δες ποιοι σε ψήφισαν

Ανεξάρτητα από την περιφέρεια στην οποία κατεβαίνεις, οι πιθανότητες είναι πως ανάμεσα στους ψηφοφόρους σου, δε βρίσκονται μόνο βιομήχανοι, εκδότες και εφοπλιστές. Για την ακρίβεια, το πιο πιθανό είναι πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων σου αποτελείται από συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς ή άνεργους, κατηγορίες πολιτών δηλαδή που με την ψήφιση κάποιου μνημονίου 8α αναγκαστούν να πεθάνουν και έτσι θα μείνεις χωρίς ψηφοφόρους. Πράγμα δηλαδή πολύ κακό.

Προσπάθησε να βάλεις τον εαυτό σου στη θέση όσων επηρεάζει κάποιο μνημόνιο

Κάνε ένα δεκάλεπτο διάλειμμα από το να υπογράφεις ό,τι περνάει από μπροστά σου. Πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και προσπάθησε να φανταστείς, πώς είναι να πεθαίνεις από την πείνα, κάτω από μια κρύα γέφυρα όπου έχεις βρει κατάλυμα. Εντάξει, ναι, όλοι θα πεθάνουμε μια μέρα, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμάμε αυτό να γίνει από βαθιά γεράματα και όχι από έκθεση στα στοιχεία.

Ανέτρεξε στα παιδικά σου χρόνια

Σκέψου τότε που ήσουν μικρός και διάβαζες κόμικ με σούπερ ήρωες. Πώς σώζαν τον κόσμο από διαβολικούς κακούς που ‘θέλαν να φέρουν την καταστροφή σε κάποια χώρα ή σε ολόκληρο τον πλανήτη και πόσο ήθελες να μοιάσεις σε εκείνους τους φανταστικούς αλτρουιστές ήρωες που σώζαν την ανθρωπότητα την τελευταία στιγμή. Ναι εντάξει, δε θα αρχίσεις να πετάς λέιζερ από τα μάτια, αλλά μπορείς την τελευταία στιγμή να σώσεις τους ανθρώπους στη χώρα σου με το να μην ψηφίσεις το τέταρτο μνημόνιο. Μην είσαι ο διαβολικός κακός. Σκέψου το.

Σώσε την πολιτική σου καριέρα

Καταλαβαίνουμε πως υπάρχει περίπτωση, ο ανθρωπισμός να μην είναι το φόρτε σου. Κατανοητό. Συμβαίνει και στα καλύτερα καθίκια. Σκέψου όμως το συμφέρον σου. Οι περισσότεροι από αυτούς που θα προσπαθήσεις να ξεπαστρέψεις ψηφίζοντας το τέταρτο μνημόνιο, έχουν ακόμα δικαίωμα ψήφου και ενδέχεται να καταφέρουν να κρατηθούν στη ζωή αρκετά, ώστε να μη σε ξαναψηφίσουν στις επόμενες εκλογές και να πας σπίτι σου. Ή ακόμα χειρότερα, να καταλήξεις σαν τον Πάγκαλο.

Γίνε για λίγο, αντιμνημονιακός

Έστω και για λίγες ώρες, φαντάσου πως είσαι ο παλιός καλός συριζαίος που όλοι κοροϊδεύαμε στις παρέες. Τότε που μας έλεγες για το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τα νταούλια στο ρυθμό των οποίων θα έκανες τις αγορές να χορεύουν. Μπορείς ακόμα να γυρίσεις σε εκείνη την κατάσταση. Μπορείς και πάλι να γίνεις για λίγο αντιμνημονιακός, να καταψηφίσεις ένα μνημόνιο και να μεταπηδήσεις σε ένα άλλο μνημονιακό κόμμα. Ο Κουρουμπλής το έκανε, και έγινε υπουργός βρε χαζέ!

Ζήτα μας λεφτά

Καταλαβαίνουμε πως οι περισσότεροι κυβερνητικοί βουλευτές, φοβούνται να καταψηφίσουν ένα μνημόνιο, γιατί μπορεί να πέσει η κυβέρνηση, να μην ξαναγίνουν βουλευτές και να χάσουν τη μηνιαία βουλευτική αποζημίωση. Μη σε πιάνουν οι ντροπές ξαφνικά. Βγες και ζήτα μας λεφτά. Χιλιάδες άνθρωποι εκεί έξω θα ήταν πρόθυμοι να σου σκάνε κάθε μήνα 7000 ευρώ. Εμείς εδώ στο μπλογκ, δεσμευόμαστε πως θα κάνουμε έρανο. Φτηνότερα θα μας βγει από τους φόρους που θα κληθούμε να πληρώσουμε με τέταρτο μνημόνιο.

Πες πως ψήφισες κατά λάθος

Ναι. Γιατί όχι; Δε θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Πολλοί μεγάλοι πολιτικοί που είναι ακόμα στην Ελληνική Βουλή, έχουν δηλώσει κατά καιρούς ότι ψήφισαν ή καταψήφισαν ένα νομοσχέδιο εκ παραδρομής. Μπορείς να γίνεις και εσύ ένας από αυτούς και απλά να απολαμβάνεις τον οίκτο της κοινωνίας και όχι το μένος της. Καλύτερα να σε λένε μαλάκα, παρά καθίκι.

Στην τελική, προσπάθησε να είσαι δημιουργικός. Σκέψου νέες, δικές σου ιδέες, για το πώς μπορείς να καταψηφίσεις ένα μνημόνιο και μοιράσου τες μαζί μας, λάιβ στο κανάλι της Βουλής. Περιμένουμε να σε καμαρώσουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις