"Νοκ άουτ"

Δεν πάει καιρός που ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορούσε το σύνθημα «Εξοδος απ' την κρίση με την κοινωνία όρθια», θέλοντας να καλλιεργήσει την κάλπικη αίσθηση ότι με τη δική του πολιτική επιτυγχάνονται οι αναγκαίες για το κεφάλαιο προσαρμογές στα δημοσιονομικά και προχωράνε οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, χωρίς ο λαός να κατρακυλάει στην εξαθλίωση.
Πάνω σ' αυτό το σύνθημα και στη λογική του μικρότερου κακού, ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδόμησε την προπαγάνδα του μετά την υπογραφή και ψήφιση του τρίτου μνημονίου.
Καθώς, όμως, «καιρός φέρνει τα λάχανα, καιρός τα παραπούλια», έφερε και την προσαρμογή του συνθήματος στις ανάγκες του τέταρτου μνημονίου και ενώ ο λαός συνειδητοποιεί ολοένα και περισσότερο, το διάστημα που μεσολάβησε, ότι η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει να είναι αυτός γονατισμένος και όχι όρθιος, όπως του έλεγαν.
Ετσι, στο βίντεο που κυκλοφόρησε χτες ο ΣΥΡΙΖΑ, το σύνθημα έγινε «Αταλάντευτος στόχος η έξοδος από την κρίση»... Κάπου πιο κάτω ακούγεται και το περί «όρθιας κοινωνίας», αλλά περισσότερο ηχεί σαν κακόγουστος κυνισμός, την ώρα που χτες στη Βουλή συζητούνταν και αναμενόταν να ψηφιστούν νέες περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο, νέο γενναίο δηλαδή πλήγμα στο λαϊκό εισόδημα, νέα αντεργατικά μέτρα που ενισχύουν το αντεργατικό πλέγμα που έχουν υφάνει τα προηγούμενα μνημόνια κ.λπ.
Σε κάθε περίπτωση, το σύνθημα που θα αποτύπωνε με τη μεγαλύτερη πιστότητα την πολιτική και αυτής της κυβέρνησης είναι ένα: «Εξοδος από την κρίση, με το κεφάλαιο όρθιο και το λαό ..."νοκ άουτ"».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις