"Αντίμετρα"

Τα «αναπτυξιακά αντίμετρα» της συμφωνίας περιγράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης, σε συνέντευξη στο «Βήμα»:
«Διεκδικήσαμε και πετύχαμε η συμφωνία να περιέχει τρία αναπτυξιακά αντίμετρα συνολικού ύψους 900 εκατ. ευρώ μέχρι και το 2021. Περιλαμβάνουν 100 εκατ. ευρώ τον χρόνο για την ενεργειακή αναβάθμιση ενεργοβόρων βιομηχανιών, που θα εξασφαλίσουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους παραγωγής. Ταυτόχρονα, εξασφαλίσαμε 100 εκατ. ευρώ επιπλέον τον χρόνο για το νέο αναπτυξιακό νόμο, για να ικανοποιήσουμε την αυξημένη ζήτηση και άλλα τόσα για την υλοποίηση σημαντικών αγροτικών υποδομών, όπως δίκτυα ύδρευσης, αρδευτικά κανάλια, αγροτικοί δρόμοι, που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες».
Τα λεφτά για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες θα εξασφαλίσουν στους ιδιοκτήτες - μετόχους μείωση του κόστους παραγωγής, άρα μεγαλύτερα κέρδη. Ο αναπτυξιακός νόμος μπουκώνει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με άμεσες και έμμεσες επιδοτήσεις. Και τέλος, τα λεφτά για τις αγροτικές υποδομές, που επιλέγονται κατά βάση με «αναπτυξιακά» και ανταποδοτικά κριτήρια, θα αναθερμάνουν την κερδοφορία των κατασκευαστικών ομίλων και σε μια προοπτική των μεγάλων επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στον αγροτοδιατροφικό τομέα.
Αν, λοιπόν, τα «αντίμετρα» υπηρετούν με τόσο στοχευμένο τρόπο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, τότε «τύφλα να 'χουν» τα μέτρα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις